Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feta sajtos-fűszeres édesburgonya

Feta sajtos-fűszeres édesburgonya
Feta sajtos-fűszeres édesburgonya
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógornőmtől tanultam ezt a receptet sok évvel ezelőtt. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem, leginkább önmagában fogyasztjuk, de halak és szárnyasok mellé kiváló köretként is megállja a helyét. A friss fűszerek helyett szárított olasz fűszerkeveréket is használhatunk, akkor 2 tk fűszert tegyünk rá.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jól illik fehér húsok mellé köretként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk.
  2. A krumplikat egy nagyméretű serpenyőbe rakjuk, a fokhagymát gerezdekre szétszedjük, és hámozás nélkül a krumplik közé dobáljuk.
  3. A friss bazsalikom levelekből félreteszünk néhányat a díszítéshez, a többit a krumplira rakjuk, az oregánóval és a kakukkfűvel együtt.
  4. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és tetszés szerint sózzuk.
  5. Fél deci vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk pár perc alatt.
  6. Tálaláskor a felkockázott feta sajtot és a friss bazsalikom leveleket a tetejére halmozzuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 399
elküldve: 0
receptkönyvben: 208
elkészítve: 24/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: görög
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás krumpli, fűszeres batáta, fetás batáta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mónika Kiss
Monique / Mónika Kiss Thu, 2014-01-30 10:27

Nagyon örülök, hogy ízlett! :) Én is gyakran szoktam készíteni ilyet.
További jó sütést-főzést Neked!
Üdv: Monique

vekii
vekii Thu, 2014-01-30 01:14

Kedves Monique,

elkeszitettem ezt a receptet, nagyon finom lett :)
csak egy problemank volt vele keves lett :))) S meg aznap ismetelni kellett :) Koszi, biztos vagyok benne, hogy tobbszor is lesz az asztalunkon.
Udv:Veki

527
édesburgonya 2 db
fokhagyma 1 fej
oregánó 2 szál
kakukkfű 2 szál
bazsalikom 0.5 csokor
feta sajt 20 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint