Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feta sajtos spenótos csiga

Feta sajtos spenótos csiga
Feta sajtos spenótos csiga
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit bizarrul néz ki elsőre, de ez is olyan jó benne. :-)

Megéri elkészíteni, mert aki szereti ezeket az alapanyagokat, egy nagyon finom, különleges, akár vendégváró ételt, vagy pl. egy jó salátával kiváló vacsorát, ill. egy könnyebb második fogást kap.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  spenótpürét, ha fagyasztottból készítjük felolvasztjuk, mérőedénybe tesszük, és kiegészítjük vízzel 400 ml-re.
  2. A tésztához összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot. Hozzáadjuk a spenótpürét, az olvasztott vajat, tojást, és dagasztógépben, ill. kézzel alaposan kidolgozzuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük kb. egy óra alatt.
  3. Ha megkelt, egy lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 40x 50 cm-es téglalappá.
  4. Megkenjük a 30 g vajjal. A feta sajtot jól elmorzsoljuk egy villával, és egyenletesen rátesszük a tésztára. 
  5. A hosszabb oldalánál feltekerjük, és kb. 2-3 cm szeletekre vágjuk.
  6. Papírozott tepsibe tesszük, jócskán helyet hagyva egymás közt.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 479
elküldve: 1
receptkönyvben: 128
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

spenótos csiga fetasajttal, sós csiga, spenótos tekercs, fetás tekercs

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Leeanne
Leeanne / Leeanne Sun, 2013-01-06 13:23

Nagyon finom lett. :-) Nekem szimpatikus lett azonnal ránézésre is, egy ilyen bizarr zöld csiga csak jó lehet. Annyit változtattam rajta, hogy az olvaszott vajba, amivel kentem a tésztát, két fokhagymagerezdet is tettem (nekem a feta és a spenót is kívánta). Ajánlom mindenkinek.

evrikaa
evrikaa Mon, 2012-06-04 13:29

Ezt muszáj megcsinálni! Imádom a spenótot!!!
Köszi a receptet!
Üdv evrikaa

poki
poki Wed, 2012-05-09 10:35

Megcsinaltam hat ez nagyon fincsi lett!!!En annyit modositottam rajta hogy a feta sajtra meg dobaltam ra felkockazott megpiritott szalomat.

baglyo
baglyo Tue, 2012-04-24 19:10

Kedves Vicikó!

Mostanában spenótos ételek sorjáznak nálunk az étrendben.
Ez a nem is annyira ronda, mégis nagyon finom csiga volt a mai fellépő. Teljes sikert aratott, vastapsot kapott. Szépen megköszönte, és azt mondta, ehhez a műértő, hálás közönséghez örömmel tér vissza hamarosan. :)
Én ezúton köszönöm Neked a gasztronómiai művelődésszervezést!

kleróz
kleróz Sat, 2012-04-21 20:12

Az alkotórészek finomak,a kép gyönyörű:)Muszáj megkóstolni:)
Mentve!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-21 19:51

Kedves Vicikó!

Na, ez se semmi!! :-))
Elolvasva, és elkészítendő.:-)
Elmentve, köszi szépen.

Éva-Anyóca

Adrien
Adrien Sat, 2012-04-21 17:58

Kedves Vicikó!
Tényleg bizarr, ezért is fogott meg azonnal. S ínycsiklandó... Köszönöm!
Üdv.: Adri

429
spenót 350 g
finomliszt 500 g
instant élesztő 2 tasak
cukor 0.5 teáskanál
0.5 tk
vaj 75 g
tojás 1 db
feta sajt 250 g
vaj 30 g