Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetakrémes padlizsántallérok

Fetakrémes padlizsántallérok
Fetakrémes padlizsántallérok
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyszerű. Tálaljuk friss lepénykenyérrel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, kb. ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A citromlevet elkeverjük az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a padlizsánra, jól elkeverjük, kb. 60 percet hagyjuk állni.
  2. Az olajbogyót durvára vágjuk. A fetát elmorzsoljuk, hozzákeverjük a joghurtot, a letépkedett kakukkfűleveleket és az olajbogyót. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A padlizsánt konyhapapírral szárazra itatjuk. Egy grill serpenyőt felforrósítunk, az olajjal kikenjük, majd a padlizsánszeleteket oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
  4. A padlizsánszeletek felét megkenjük a fetakrémmel, a maradék szeleteket a krémre helyezzük, enyhén rányomkodjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 266
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

padlizsán-szendvics

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 2.5 ek
padlizsán 1 db
feta sajt 75 g
fekete olajbogyó 25 g
kakukkfű 3 szál
görög joghurt 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 ek