Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás édesburgonya-püré

Fetás édesburgonya-püré
Fetás édesburgonya-püré
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak ajánlom ezt a receptet, akik szeretik a hagyományos krumplipürét, mert nagyon hasonlít ahhoz az íze meg a textúrája is. A cayenne borsot ki lehet hagyni belőle, ha valaki nem szereti a csípőset, vagy lehet helyettesíteni tormával. Az viszont nem a nyelvünket fogja csípni, hanem az orrunkat.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, vékony cikkekre vágjuk. Sütőlemezre rakjuk, összeforgatjuk az olívaolajjal.
  2. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  3. A feta sajtot egy tálba rakjuk, villával megtörjük, rakjuk bele a többi hozzávalót a megsült forró burgonyával együtt, és krumplitörővel pépesítsük.
  4. Kóstoljuk meg, és sózzuk ízlés szerint, ha szükséges.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 583
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaköret, krumplipüré édesburgonyából, feta sajtos édesburgonya püré

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
édesburgonya 1 db
olívaolaj 1 ek
feta sajt 5 dkg
tejföl 2 ek
vaj 1 ek
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
cayenne bors 1 csipet
0 ízlés szerint