Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás kiflik

Fetás kiflik
Fetás kiflik
100 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárónak, buliba sörkorcsolyának, piknikre, reggelire, uzsonnára gyümölcs mellé... eddig nálunk minden alkalommal helytállt. Nagyon bevált, melegen ajánlott recept, ami Bereznay Tamástól származik.

hozzávalók / 4 adag

16 darab kiflihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát áttörjük egy keverőtálban, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Beletesszük a lisztet, a tojássárgáját, a tejet, a vajat és a csipetnyi sót.
  3. 6-7 perc alatt kézi robotgép dagasztóspiráljával tésztát dagasztunk belőle.
  4. Konyharuhával lefedve, meleg, nem huzatos helyen duplájára kelesztjük.
  5. Szilikonos sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és megkenjük olajjal.
  6. Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk és 2 egyforma cipóra osztjuk.
  7. Először az egyiket, majd utána a másikat is kb. 3 mm vékony, kör alakúra nyújtjuk.
  8. Mindkét kört 8-8 egyforma cikkre vágjuk. A körök alsó felébe, minden cikk közepébe kis hasáb feta sajtot teszünk, majd kifli alakban feltekerjük.
  9. Az előkészített tepsibe rakosgatjuk a kifliket, és hagyjuk kb. 20-30 percet újra kelni.
  10. Megkenjük őket tojással, megszórjuk durva szemű sóval és tetszés szerinti magkeverékkel.
  11. 170 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 307
elküldve: 10
receptkönyvben: 462
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

feta sajtos kiflik, feta sajttal töltött magos kiflik, magos kiflik sajttal töltve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodak
Kodak / Kodak Sun, 2013-03-31 15:00

Tegnap megcsináltam annyi változtatással, hogy a tejben futtattam fel az élesztőt, és a maradék tojásfehérjével kentem meg a kiflik tetejét. Finom lett! Köszi a receptet!

mignon
Mignon / mignon Mon, 2013-04-01 23:01

Kedves Kodak!
Örülök nagyon, köszönöm a pozitív visszajelzésedet a receptről! :)
Üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-11-04 23:25

Kedves Ágnes!
Biztos finom úgy is, szerintem minden gond nélkül megsüthető belőle! :) Graham-liszt lassabban kel, arra kell több időt szánni!
Remélem finom lesz!
Üdvözöllek:
Mignon

667
burgonya 30 dkg
élesztő 2 dkg
finomliszt 35 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1 dl
vaj 5 dkg
1 csipet
feta sajt 20 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
lenmag 1 ek
napraforgó olaj 1 ek