Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás lencsesaláta paradicsommal

Fetás lencsesaláta paradicsommal
Fetás lencsesaláta paradicsommal
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam egyik kedvence a lencse. A mi nagy kedvencünk a feta. Ebben az ízletes salátában, zöldségekkel gazdagítva, találkozik az ízlésvilágunk, így mindenkinek tudok vele kedvezni, ráadásul az egyébként nem túl változatosan elkészíthető lencse is fantáziadús étellé változik.
Köszönet érte Bereznay Tamásnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültek mellé, húsvétkor főtt sonkához!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét sóval, babérlevéllel és egész hagymával ízesített vízben puhára főzzük.
  2. A paradicsomot cikkekre, a fetát kockákra vágjuk.
  3. A karikára vágott póréhagymát összekeverjük egy csipet sóval, frissen őrölt borssal, az ecettel és az olívaolajjal.
  4. A lencsét leszűrjük és mikor kihűlt, beleforgatjuk az ecetes-hagymás olajba, majd óvatosan hozzáadjuk a fetát és a paradicsomot is.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 987
elküldve: 11
receptkönyvben: 589
elkészítve: 20/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, újév
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

lencsesaláta fetával és paradicsommal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bea226
Bea226 Mon, 2013-12-30 19:55

Kedves Mignon,
a lencsét nem kell előtte beáztatni? Előre is köszönöm válaszod. Udv: Bea

mignon
Mignon / mignon Tue, 2013-12-31 00:01

Kedves Bea!
Elvileg áztatni kell, én idő hiányában nem szoktam, és így is finom.
Üdv:
Mignon

Bea226
Bea226 Tue, 2013-12-31 14:57

Köszönöm szépen:) Már tavaly is a te recepted alapján készítettem, csak valahogy erre az áztatás részére nem emlékeztem. Tavaly nagy sikere volt, köszöm:)

mignon
Mignon / mignon Tue, 2013-12-31 16:22

Remélem idén is ízleni fog! :) Én is elkészítem holnap! :)
Boldog új évet neked! :)
Üdv:
Mignon

Pista39
Pista39 Sun, 2013-12-29 22:19

Bocs, de az 500 ml. olaj egy kicsit sok. Gondolom, hogy inkább 50 ml.
Egyébként minden OK.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2013-12-30 15:37

Kedves Pista!
Köszönöm az észrevételt, igen, az rengeteg lenne, kijavítottam 50ml, azaz fél decire.
Visszakerestem a recept piszkozatát, amiről ide bemásoltam annak idején, és ott jól szerepelt, nem értem ide hogy került ilyen extra mennyiség.... sajnos mióta megújult az oldal, több receptnél is volt már ilyen probléma. Neked köszönhetően, remélem ezt még időben javítottuk, és sikerrel jár mindenki, aki elkészíti.
Üdvözöllek:
Mignon

408
lencse 20 dkg
babérlevél 1 db
vöröshagyma 1 db
paradicsom 3 db
feta sajt 10 dkg
póréhagyma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
almaecet 1 dl
olívaolaj 50 ml
petrezselyem 5 szál