Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás masni

Fetás masni
Fetás masni
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így Karácsony után, az édességekre már rá sem bírok nézni. Mindenki sütött valamit, és hiába adtam ajándékba a finomságokból, hát ugyanannyit kaptam én is, ha nem többet. Ez a sós süti szinte felüdülés a cukros desszertek után, és egyben próbasütés szilveszterre.

hozzávalók / 4 adag

a tésztához

a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A lisztet öntsük egy mély tálba, keverjük el a sót benne.
  2. Reszeljük hozzá a vajat meg a sajtot, alaposan gyúrjuk össze. Osszuk el két részre, fóliába csomagolva rakjuk a hűtőbe legalább 1 órára.
  3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki az egyik adagot jó vékonyra, kb. 2 mm-re.

a tetejére

  1. Jól verjük fel a tojást, majd kenjük le a tésztát vele. Hintsük rá a reszelt sajt felét, és a kezünkkel nyomkodjuk picit le, hogy jobban odatapadjon.
  2. Vágjuk fel olyan 3x9 cm-es lapokra, csavarjuk meg, és rakjuk sütőlemezre.
  3. Forró sütőbe rakva süssük pirosra.
  4. Nekem picit leragadt, ahol a sajt hozzáért a tepsihez, szóval aki nem szeretne vakargatni, tegyen alá sütőpapírt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 197
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos masni, feta sajtos masni, sós masni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

biibolya
biibolya Tue, 2016-03-22 16:40

Szia! A válaszodban túrót írtál, de én nem látok az összetevők között.
Nem tudom kimaradt, vagy a válaszban tévesztettél. Fontos lenne, mert szeretném megsütni.
Válaszodat köszönöm, Ibolya

witch
witch / witch Tue, 2016-03-22 17:37

Szia! Eltevesztettem, de lehet turoval is kesziteni. En gyakran felcserelem a fetat a turoval, mert nalunk nagyon hasonlo az allaguk. Ha turoval sutod, akkor picit tobb so kell bele.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2016-01-07 18:39

Szia! Nagyon finom lett, még van belőle, de nem sok. Nekem egy kicsit zsíros. Mit gondolsz, mi lenne, ha kevesebb vajat tennék bele? A férjemnek így is nagyon ízlett. Zsuzsa

witch
witch / witch Thu, 2016-01-07 21:27

Szia! Ez ilyen, en pont ezert szeretem, mert hasonlit nagyon a cukraszdai sajtos masnira. Szerintem tegyel bele meg vagy 10 dkg lisztet, akkor nem lesz annyira zsiros. Ha kissebb adagot szeretnel, akkor persze le lehet felezni a vajat meg a turot es a lisztet hagyni a 20 dekanal.
Nagyon orulok, hogy izlett, kedves egeszsegetekre! Koszonom, hogy megirtad. :o)

L♥ve, witch

822
finomliszt 20 dkg
1 teáskanál
vaj 20 dkg
feta sajt 20 dkg
tojás 1 db
sajt 15 dkg