Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás-mézes lepényke

Fetás-mézes lepényke
Fetás-mézes lepényke
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a lapos kenyér görög eredetű, ott a phthois névre hallgat.

hozzávalók / 6 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban villával törjük meg a sajtot, keverjük jól össze a mézzel, majd a lisztet hozzáadva gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva pihentessük 20 percig, szobahőmérsékleten.
  2. Osszuk el 12 egyenlő részre a tésztát, lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra, kb. 8 cm átmérőjűre.
  3. Olaj spray-vel fújjunk ki egy serpenyőt, közepes lángon hagyjuk jól felmelegedni. Rakjunk bele a lepénykékből, és süssük kb. 1 percig mindkét oldalán. A legelső oldal lehet, hogy kicsit tovább fog tartani, lapáttal alányúlva ellenőrizzük, hogy megpirult-e már, és akkor fordítsuk.
  4. Amikor új adagot rakunk bele, megint olajozzuk a serpenyőt.
  5. Mézzel meglocsolva, langyosan fogyasztjuk. Esetleg citromlevet is cseppenthetünk rá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
fogás: meleg előétel
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

phthois, lapos kenyér, feta sajtos mézes görög lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

118
feta sajt 10 dkg
méz 2 ek
finomliszt 8 dkg