Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás-olívás falatok

Fetás-olívás falatok
Fetás-olívás falatok
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból 20 db sütemény lesz. Egy finom sör- vagy borkorcsolya.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívabogyót kis darabokra vágjuk. A fetát kockákra vágjuk.

  2. A lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Az olívabogyó és a feta kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk.

  3. Hozzáadjuk az olívabogyót és a sajtot. A masszát két evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, enyhén megnyomkodjuk, és formázzuk.

  4. A halmokat 15 percig pihentetjük. A tepsit 200 fokra előmelegített sütő közép részébe toljuk, és 18-20 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 882
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olajbogyós tallér, fetás korong, olasz borkorcsolya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

530
fekete olajbogyó 80 g
feta sajt 150 g
finomliszt 375 g
instant élesztő 1 tasak
1 tk
tej 100 ml
napraforgó olaj 100 ml
tejföl 150 g
tojás 1 db
pizza fűszerkeverék 1 teáskanál