Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás padlizsánkrém Marti konyhájából

Fetás padlizsánkrém Marti konyhájából
Fetás padlizsánkrém Marti konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most maradék (lsd. Padlizsán kontakt grillen receptemet) marinírozott padlizsánból csaptam össze a krémet, kevés felhajtással, és ezúttal mediterrán fűszerek nélkül. Holnap ez lesz a reggeli egy része. Szerintem melegszendvics alapnak is alkalmas, ha a tetejét sajttal megszórjuk.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Vigyázzunk a sózással (nem is írtam fel), lévén úgy a paprikakrém, mint a feta sajt igencsak sós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marinírozott (olaj, só, bors, pépesített fokhagyma - lsd. említett receptem), szeletekre vágott padlizsánt kevés vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, egy közepes tálkába szedjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A feta sajtot felkockázzuk, és hozzáadjuk a padlizsánhoz, a paprikakrémet és 1 tk olívaolajat szintúgy. A szezámmagot zsiradék nélkül gyengén megpirítjuk. Borsozzuk, és botmixerrel krémesre keverjük, majd villával belekeverjük a szezámmagokat is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, feta sajtos padlizsánkrém, sajtos padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

169
padlizsán 0.5 db
feta sajt 5 dkg
fokhagyma 1 gerezd
paprikakrém 1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál