Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 7.)

Fetás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 7.)
Fetás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 7.)
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a padlizsánt is és a fetát is. Sejtettem, hogy a házasításukból is csak valami jó lehet. Randi előtt nem ideális!


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóskenyérrel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, egy kicsit megszurkáljuk és forró sütőben megsütjük. 
  2. A sütőből kivesszük, és letakarjuk kb. 10 percre. (Így könnyebb lesz megpucolni.)
  3. A héjukat eltávolítjuk.
  4. A belsejüket egy üvegtálba tesszük, belepréseljük a fokhagymát, belemorzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk az olívaolajat. Borssal és a citromlével ízesítjük.
  5. Rúdmixerrel pépesítjük.
  6. Oregánóval fűszerezzük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 924
elküldve: 4
receptkönyvben: 355
elkészítve: 23/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

padlizsánkrém fetával, feta sajtos padlizsánkrém

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kulcsarme
kulcsarme Tue, 2011-08-30 10:03

 
Szenzációs ötlet!!!!!
Mivel nem volt itthon oregánó, helyette petrezselymet és bazsalikomot tettem bele.
Érdemes így is kipróbálni, szuper lett!
Köszi ezt a finom receptet!

270
padlizsán 2 db
feta sajt 25 dkg
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 1 kk
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 kk