Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás-pirított mogyorós cékla

Fetás-pirított mogyorós cékla
Fetás-pirított mogyorós cékla
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cékla, cékla és cékla!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megmossuk, és kb. 30 perc alatt előfőzzük. Ezt követően meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és az olajjal, sóval, fűszerekkel összekeverjük.
  2. Tepsibe helyezzük, a fokhagymát pár darabra vágva rászórjuk, majd 200-220 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  3. Közben a mogyorót megpucoljuk, megpirítjuk, majd tálaláskor a sült cékla tetejére szórjuk. Végül feta sajttal a tetején tálaljuk.
  • sütési hőfok: 210°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 419
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cékla fetasajttal és mogyoróval, mogyorós cékla fetasajttal, sült cékla fetával és pirított mogyoróval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:35

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

574
cékla 1.5 kg
feta sajt 20 dkg
földimogyoró 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fokhagyma 10 gerezd
szőlőmagolaj 1 ek
napraforgó olaj 1 ek