Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Filet-mignon borsmártással

Filet-mignon borsmártással
Filet-mignon borsmártással
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok egy steak fun, de a pasim az... ez egy "bolond biztos" recept a medium rare steak elkészítéséhez. Minden az alapanyagon múlik, jó minőségű bélszín kell hozzá, és akkor tökéletes lesz.

hozzávalók / 2 adag

Burgonya köret

Steak és mártás

Zöldbab köret

Szólj hozzá!

elkészítés

burgonya köret

  1. A krumplit alaposan megmossuk, leszárítjuk.
  2. Beletesszük egy hőálló tálba, majd cseppentünk rá kis olajat, sózzuk, borsozzuk, és mehet a sütőbe.
  3. Kb. 200 fokon 30 percig sütjük (egy villát beleszúrva könnyen ellenőrizheted, ha kész).

a steak és mártás

  1. A húst kicsit bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk 15 percig pihenni (fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús, amikor sütjük).
  2. A serpenyőt egy kis olajjal felhevítjük nagyon forróra.
  3. A hússzeleteket beletesszük, és minden oldalán 1,5 percig sütjük (mind a 6 oldal), ha ezzel megvagyunk, akkor kiszedjük egy tálra, és félretesszük.
  4. A konyakot beleöntjük a tepsibe (ugyanabba, amiben a húst sütjük), felforraljuk, hozzáadjuk a felaprított salottát, fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a négyszínű borsot, amit előzőleg kicsit megtörünk mozsárban (fontos, hogy kicsit), a mustárt és a tejszínt, majd 5 perc alatt összefőzzük az egészet.
  6. Levesszük a tűzről, és visszapakoljuk bele a hússzeleteket (ezek itt szépen megvárják, amíg a zöldbabot elkészítjük).

zöldbab köret

  1. A vajat megolvasztjuk, majd egy csipet fokhagymát teszünk hozzá (mert imádom a fokhagymát).
  2. A zöldbabot 3-5 perc alatt megpároljuk, és kész (mi a roppanós zöldséget szeretjük, ezért én rövidebb ideig párolom).

tálalás

  1. Tálaláskor a babot meghintjük egy kis pirított mandulával, a húst nyakon öntjük a szósszal, és már falhatjuk is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 817
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sajt imádó

Mióta szakács: 2014.10.07.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bélszín borsmártással, medium rare steak tejszínes-konyakos borsmártással és mandulás zöldbabbal, steak burgonya körettel és zöldbabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1348
burgonya 8 db
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
marhabélszín 20 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 3 teáskanál
olívaolaj 1 dl
konyak 0.5 dl
salottahagyma 2 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
mustár 2 teáskanál
főzőtejszín 1.5 dl
zöldbab 15 dkg
vaj 1 ek
fokhagyma 1 g
mandula 0.5 dkg