Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Filézett csirkecomb zöldségágyon

Filézett csirkecomb zöldségágyon
Filézett csirkecomb zöldségágyon
120 perc / előkészület: 40 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem nem nagyon szereti a répát, de így még ő is szívesen megeszi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokról lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk őket, sóval, flekken fűszerrel megszórjuk.
  2. A római tálat beáztatjuk.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A zöldségeket  a római tál aljába öntjük, megszórjuk flekken fűszerrel.
  5. A fűszerezett combokat lisztbe mártva, forró olajban elősütjük, a zöldségekre tesszük. Ráöntjük a sört, a húsok tetejét megkenjük tejföllel. Rádaraboljuk a vajat.
  6. Lefedve, közepes lángon puhára pároljuk. A húsokat közben egyszer átforgatjuk.
  7. Mikor megpuhult, rászórtjuk a reszelt sajtot, és megpirítjuk a tetejét. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hné Éva Ancika

Mióta szakács: 2011.10.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelbimbós csirkecomb sörben párolva, zöldséges csirkecomb római tálban sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

safinyuszi
safinyuszi Tue, 2011-11-01 15:02

Kérdésem lenne.Lehet a sört helyettesíteni mással?Köszönöm a választ előre is.

Hné Éva Ancika
Hné Éva Ancika / Hné Éva Ancika Tue, 2011-11-01 17:08

Szia!
Természetesen lehet. Akár leveslével,vízzel,tejszínnel,de csináltam már hasonlót a fagyasztóból előkapott füstölt csülök főzőlevével is. Mindtől picit másabb íze lesz,érdemes kísérletezni.
Szép napot! Éva-Ancika

Sanyasef
Sanyasef Sun, 2011-10-30 16:30

Szia Ancika!
A műved remek!
Vigyázz ITT átírják és átkeresztelik a receptedet, a szerkesztés menű alatt visszaírhatod!!! Itt is sok ember osztja az észt és kötözködnek rendesen. Ne keseredj el, csak hozd a szokásos színvonalad!!! Sok sikert kívánok. Sanya

544
csirke alsócomb 8 db
sárgarépa 4 közepes db
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 1 közepes db
kelbimbó 10 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
vaj 1 ek
finomliszt 5 dkg
sör 1 dl
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
tejföl 150 g
sajt 5 dkg