Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Filézett töltött csirke

Filézett töltött csirke
Filézett töltött csirke
130 perc / előkészület: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkit üdvözlök, én Zolkó vagyok, aki néha süt-főz valamit (DE CSAK HA KEDVE VAN). Szeretném a saját receptjeimet megmutatni, hogy én hogy készítek el egy ismert vagy kevésbé ismert ételt. 

REMÉLEM, TETSZENI FOGNAK, ÉS SOKAN KIPRÓBÁLJÁK MAJD ŐKET :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kész a pipi, 20 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.
Jól illik hozzá a cserépben sült burgonya, bármilyen majonéz alapú saláta vagy sült zöldségek :)
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ MINDENKINEK 
AZ EGÉSZ CSIRKE KICSONTOZÁSÁT MEGTANULHATJÁTOK  a youtube-on.
 
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét mossuk meg, majd teljesen csontozzuk ki. A fűszerkeverékkel kenjük át jó alaposan kívül-belül, és hagyjuk ebben a pácban egy éjszakát pácolódni a hűtőben (de minimum 1 órát).
  2. Közben állítsuk össze a tölteléket. A zsömléket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük. A csirkemájat mossuk meg, majd daraboljuk apró kockákra. A 3 főtt tojást és a petrezselymet is daraboljuk fel.
  3. A hagymákat reszeljük, le majd zsírban üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a májat, és kicsit azt is süssük, amíg fel nem veszi az alakját a máj, majd tegyük hozzá a gombát. Mehet bele egy kis só és bors ízlés szerint. :) Majd félrerakjuk hűlni egy kicsit. Minden hozzávalót keverjünk jól el egy keverőtálban, az 1 tojást is, majd fűszerezzük. Ha nem jó az állaga, zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
  4. A csirke belsejébe töltsük be a masszánkat, tekerjük fel, majd kötöző zsineggel kössük alaposan össze. A csirke két végét (nyaka, fara) hústűkkel zárjuk be, hogy a sütés során ne folyjon ki belőle a töltelék. Tegyük egy hőálló tepsibe, sütőformába, öntsünk alá kevés vizet és zsiradékot, majd fóliával takarjuk le.
  5. A csirke méretétől függően kb. másfél órán át süssük 180-200 fokon. Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük aranybarnára. (Söröcskével meg lehet locsolgatni.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zolkó

Mióta szakács: 2014.02.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirke, sült csirke, egészben sült csirke, májjal töltött csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hal56
hal56 Mon, 2019-11-04 14:18

Szívesen megnézném a filézést egy kis videón különös tekintettel a hát és szárny részre ..

kaleidoscope
kaleidoscope Thu, 2014-02-13 17:57

Istenien néz ki, nagyon ínycsiklandozó!!! Pont ilyen receptet kerestem és lám, rátaláltam. Mentve és hamarosan kipróbálva. üdv

916
csirke 1.5 kg
csirkemáj 20 dkg
gombakonzerv 1 db
zsemle 3 db
tej 2 dl
vöröshagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
főtt tojás 3 db
tojás 1 db
mangalica zsír 1 ek
zsemlemorzsa 10 g