Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Filléres keksz

Filléres keksz
Filléres keksz
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különféleképpen lehet elkészíteni. Én a sütés előtt nádcukorba mártogattam a formákat, és úgy sütöttem ki. De lehet úgy is, hogy ha kész, porcukorba hempergetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap kinyújtjuk, és tetszőleges formában kivágjuk.
  3. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. (De azért sütés közben figyeljük!)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 309
elküldve: 1
receptkönyvben: 489
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű keksz

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jmarianna
jmarianna Fri, 2013-01-04 19:28

Hát én nem bírtam várni :) 3 óra eltelte után kikaptam a hűtőből, kinyújtottam,
megkentem 1 tojással , megsóztam és reszeltem rá sajtot. Nagyon finom lett, bánom, hogy nem dupla adag tésztával kezdtem :) Köszönöm a receptet.

jmarianna
jmarianna Fri, 2013-01-04 18:09

Meg szeretném kérdezni, ha csak kb. 3 órát pihentetem a hűtőben akkor is jó lesz? Vagy változtat valamin??

Horvi
Horvi Wed, 2012-02-08 13:28

Nagyon jó ez a tészta!3x hajtogattam pihentetés előtt és másnap úgy használtam fel mint a levelestészát.Túrós és májas párnákat csináltam.Nagyon jók lettek.Olcsóbb mint a bolti fagyasztott!köszi!:D

ivinyuszi
ivinyuszi Mon, 2012-01-23 13:31

Sziasztok.Ma megsütöttem,Én sajtot reszeltem rá.Finom lett,bár én ennyi liszt mennyiséghez sokallom a margarin mennyiségét,erőssen érződik is,legközelebb picit kevesebbet teszek bele.
Köszi a receptet,legközelebb édessen is kiprobálom ! :-)

Swampi
Swampy / Swampi Sat, 2011-12-24 18:02

én is megcsináltam, de én sósan szívesebben elképzelném! Amúgy a tészta nagyon jó omlós és réteges! :)) De legközelebb sajtos lesz. :)

ancymancy
ancymancy / ancymancy Thu, 2011-03-17 09:21

Szia! Örök hálám a receptért, isteni! Féltem megcsinálni, de nem bántam meg:) Én porcukorba forgattam miután megsült. Már gondolkodom, hogy mire lehetne még használni ezt a tésztát. Köszikösziköszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barilamm
Barilamm Fri, 2010-10-15 16:24

Szia! Az lenne a kérdésem, hogy milyen ecetet használsz? Hány százalékos?
Amúgy arra gondoltam, hogy keverek bele egy kis őrölt gyömbért! Kíváncsian várom, milyen lesz a végeredmény ...azaz mi sül ki belőle! :)

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Sun, 2010-06-27 09:48

KÉSZ! TÖKÉLETES!
nem is ropogós, hanem inkább leveles, tehát ha ropogós is akkor az a maga rendes kis leveles módján az :) bár még langyos, lehet változik, vagy nem lesz rá ideje :)
és tényleg igazi hóvégi nasi :)
nekem sima sallangmentes gázsütőm van, és kellett 20 perc a sütéshez. de figyeltem :)

Michiyo
Michiyo Mon, 2010-06-21 11:12

Szia!
Nekünk nincs nádcukrunk. Lehet sima kristálycukorba forgatni helyette és úgy sütni? Vagy inkább a sütés végén megszórni krisztálycukorral (vagy inkább porcukorral)?

remenyikerika
Eri / remenyikerika Sun, 2010-06-20 20:17

Sziasztok,

Első kérdezőnek: Igen ez ropogós fajta lesz.
Másodiknak: Igen-igen, bar azert kiván kis cukrot a tetejére, vagy a porcukrot amit emlitettem. Sósan még nem próbáltam.

Sakati
Sakati / Sakati Sun, 2010-06-20 11:18

Szia. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a keksz ropogós marad vagy puha-omlós lesz?

721
finomliszt 30 dkg
víz 6 ek
ecet 1 ek
margarin 25 dkg
1 csipet