Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finn fekete kenyér aszalt paradicsommal

Finn fekete kenyér aszalt paradicsommal
Finn fekete kenyér aszalt paradicsommal
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az aszalt paradicsomos kenyér nagyon finom.

Kaptam aszalt paradicsomot ajándékba egy üveggel. Olasz márkát! Nem volt kérdés, hogy kenyeret sütök.

Fekete kenyeret pedig ritkán kapok... És az sem friss általában vagy csak tartós szeletelt! Ezt ajánlom inkább.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz anyagokat összekeverjük.
  2. Majd hozzáöntjük a joghurtot, olajat, vizet.
  3. Kevés liszt hozzáadásával összegyúrjuk a tésztát. Ne legyen túl puha!
  4. Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral.
  5. Belenyomogatjuk a tésztát.
  6. Megkenjük a tojásos vízzel.
  7. Megszórjuk szezámmaggal és tökmaggal.
  8. 220 fokon 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 793
elküldve: 9
receptkönyvben: 112
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sütőporos kenyér, szódabikarbónás kenyér, fekete kenyér, magvas kenyér, rozskenyér, teljes kiőrlésű tönkölykenyér, aszalt paradicsomos kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flikflak
Flikflak / flikflak Tue, 2014-11-04 11:32

Szia!
Nagyon köszönöm! Épp ezt az ízt kerestem. Évekkel ezelőtt készítettem valami hasonlót és elveszítettem a receptjét.
Aszalt paradicsom nélkül készítettem, tökmagot, lenmagot, napraforgómagot és köményt tettem bele, a tetejét nem kentem, hagytam rusztikusra. És tán tovább sütöttem. De ez az, amit akartam! Köszönöm még egyszer! Aki teljesen, 100%-osan teljes kiőrlésűre vágyik, én ezt ajánlom feltétlenül. Az ízesítés fakultatív, de az alap remek!
További szép hetet!
ff

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2014-11-04 11:46

Kedves flikflak !
Köszönöm a hogy írásoddal megtiszteltél !
Nagyon hasznos azoknak is akik ezt a te variációdat válasszák.
Szép napot ! Jó sütögetést !!!
Üdv. Magdi.

Jucmok
Jucmok Thu, 2013-04-25 10:26

Hallo,
hétvégén kipróbáltam, nagyon finom lett. Elég egy kisebb darabka is belőle, nagyon laktató és egészséges.
Köszi a receptet,
Jucmok

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Tue, 2012-11-06 17:33

Szia Witch ! A rózsaszín só a biztos ! Én mindíg azt veszem ! De bármilyen sóval lehet sütni természetesen. Nézz utána kérlek a Himalája só értékeinek és te is úgy fogsz gondolom dönteni mint én. Fagyi Pl: nem nagyon kell ,de só mindennap.

witch
witch / witch Wed, 2012-11-14 23:16

Nem kaptam ertesitest, igy csak most vettem eszre, hogy rogton valaszoltal.
Jot nevettem, szoval csak rozsaszin van, en meg azt hittem feheret kell
keressek a boltban. :) Koszonom az infot!
Itt a NoSalty-n olvastam mar rola, hogy egeszsegesebb. Azt hiszem Mr.& Mrs. Smith
valamelyik receptjenel.
udv:witch

witch
witch / witch Tue, 2012-11-06 14:52

Kedves Magdi!
Nalunk csak rozsaszin himalaja so van, fogalmam nincs, hogy
van-e jelentosege. Mas ize van vagy mindegy csak az a lenyeg, hogy
himalajan legyen?
udv:witch

490
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 17.5 dkg
rozsliszt 17.5 dkg
himalája só 2 tk
cukor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 0.5 tk
szezámmag 1 ek
tökmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
szárított paradicsom 4 db
olívaolaj 3 ek
joghurt 2.5 dl
víz 1 dl
tojássárgája 1 db
víz 1 ek
szezámmag 1 ek
tökmag 1 ek