Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom almás pite

Finom almás pite
Finom almás pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem nagy kedvence az almás pite, de akkor evett utoljára házi készítésűt, mikor még egyedülálló volt. 6 évet kellett várnom, hogy leburkolja az erkélyt, neki 8-at, hogy almást süssek. Amit másnap meg kellett ismételni, olyan jól sikerült.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és cukorral.
  2. Mélyedést alakítunk ki benne, beletesszük a tojássárgájákat és a feldarabolt vajat.
  3. Összegyúrjuk, és folpackkal (frissen tartó fóliával) letakarva pihentetjük.

Töltelékhez

  1. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, citromleves vízbe tesszük. Ha mindet meghámoztuk, leszűrjük, megszórjuk 2 ek cukorral, és öntünk rá egy kis citromlevet. Jól összekeverjük. Kb. negyed órát hagyjuk állni, addig levet ereszt. A levet leöntjük róla (meg lehet inni, nagyon finom), és minden hozzávalóval összekeverjük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát megfelezzük, az alsó részt lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, hogy a formában kb. 2-3 cm-es pereme is legyen. Elosztjuk benne a tölteléket.
  4. Kinyújtjuk a felső részt, az alsó tészta peremét megkenjük vízzel, és beborítjuk a felsővel a tölteléket. A két tésztalapot kissé összenyomkodjuk a találkozásuknál. Ha a felső lapot formával kilyukasztjuk, nem kell megszurkálni, és díszesebben is mutat. (A díszeket vízzel ragasztjuk a laphoz.)

Kenéshez

  1. Tejjel megkenjük a tetejét, és mehet be a sütőbe. Közepes fokozaton 30-40 perc alatt kész.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Youlcsi

Mióta szakács: 2014.07.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, almás lepény, házi almás süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

578
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
2 csipet
tojássárgája 2 db
cukor 4 csapott ek
alma 75 dkg
cukor 6 ek
rum 2 ek
vérnarancs aroma 10 csepp
fahéj 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 2 ek
citromlé 3 ek
tej 3 ek