Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom almás pite pussycat konyhájából

Finom almás pite pussycat konyhájából
Finom almás pite pussycat konyhájából
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta recept már régen megvan nekem, de a töltelékhez Limara oldalán olvastam az ötletet. Nagyon finom, hogy a levében pudingpor van főzve, így a leve is benne van a sütiben, és krémesebb a töltelék.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tölteléket készítsük el, az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk egy kis citromlével. 
  2. Kb. 5 perc után kinyomhatjuk, de nem öntjük ki, se nem isszuk meg a levet, kb. 3-4 dl-re van szükségünk. Ha nem elég, vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a pudingport és a cukrot, állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd beletesszük a fahéjat, és ráöntjük az almára, jól elkeverjük. (Az almát nem kell megfőzni!)
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóba osztjuk, és az egyiket betesszük a hűtőbe. 
  4. A másikat tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. Megszórjuk kekszmorzsával, ha nincs, zsemlemorzsa is jó. Ráöntjük a tölteléket, elsimítjuk egyenletesen.
  5. A másik tésztát is kinyújtjuk, és a tetejére helyezzük. Jól megszurkáljuk, és tojással megkenve a sütőbe toljuk, amit előre 180 fokra előmelegítettünk. Nekem egy órát sült, szép pirosra a teteje. Rácson teljesen kihűtjük, mielőtt szeleteljük. Porcukorral hintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 25 078
elküldve: 18
receptkönyvben: 242
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás lepény, almás süti, pite almás-pudingos töltelékkel

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gopher
Gopher Mon, 2014-02-03 17:40

Sziasztok!
Annyit szertnék kérdezni, hogy a tejszín helyettesíthető tejföllel? :)
Köszönöm, holnap sütném :)

Kata58
Kata58 Tue, 2013-10-22 14:17

Én most csinálom, annyi változtatással, hogy teljesörlésű rétesliszttel, és 1o dkg zabpehelylisztet teszek hozzá....picit emeltem az arányon, mert nem akartam az 5 dkg rámát már meghagyni, és mivel a tojások kicsik volta, ezért két darabot tettem bele. A gyümölcs az 2.3o kg lett, mert sajnos nagyon gyorsan romlik a lakásban és mentve a menthetőt, mindent lereszeltem egy kis darálós géppel.
Mivel mi nagyon szeretjük a fahéjat, én két kiskanál őröltet tettem bele.
tekintve, hogy sok lett az alma, a teljes adag pudingport beletettem.
Remek a tésztaalap, most jut eszembe, hogy sajnáltam megbontani a tejszint, mivel nem az egész kellett bele, ezért én is egy kispohár joghurtot tettem bele. ....A tészta készítése gyerekjáték volt, én tetem hozzá kicsi szódabikarbónát. mert a sütőportól égni szokott a gyomrunk....ezért fele mennyiségűt használtam csak fel. Nagyon örülök ennek a receptnek, és elmentettem a kedvencek közé!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-10-23 10:21

Igazan orulok, hogy neked is bevalt ez a recept. A sutoport en is ovatosan hasznalom, mert nekem is eg a gyomrom tole. En meg azt is szoktam csinalni, hogy egy kis instant elesztoport teszek bele, de nem kelesztem meg, csak sutopor helyett hasznalom.
Udv. Veronika

Kata58
Kata58 Wed, 2013-10-23 20:25

legközelebb így is megpróbálom..A legnagyobb tepsivel csináltam, mára mind elfogyott!

Atella
Atella / Atella Wed, 2013-10-09 06:43

Elkészítettem én is ezt a fantasztikus almás pitét, ami nagyon ízlett a családnak. Csak egy baj volt vele. Egy napot sem bírt ki, mert azonnal el is fogyott! Köszi a receptet. Attila

szandokan
szandokan Sun, 2013-03-31 14:15

Sziasztok kedvenceim!
Halljátok a nyami-nyamit? Elkészült ez a finomság némi csavarral----a tésztába került egy kis teljes kiörlésű liszt (15 dkg) tejszinem nem volt ezért joghurttal helyettesitettem.Tejszinhabbal és vaniliafagyival tálaltam.Mint amit tűzre dobtak......Köszi ezt a klassz receptet !!!!!!!!
Cirmosbarátos üdvözlet :) Szandokán

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-03-31 14:43

Szia Szandokan! Mi(au) nagyon orulunk, hogy vegul is izlett, nalunk a tejszin, joghurt, vaniliafagyi mind olyan finomsag, amitol a cicabajusz tejes-feher lesz! Nagyon szivesen, miau:-) Kellemes dorombolast kivanunk!!!!:) Pussycat

nyilas1980
nyilas1980 Sun, 2013-03-24 13:21

Most készül,nagyon kíváncsi leszek. Az illata isteni finom :-) Nagyon tetszik ez a pudingos dolog. Ezért is esett a választásom erre a receptre.

nyilas1980
nyilas1980 Sun, 2013-03-24 14:29

Kész lett, és nagyon finom!Pont így néz ki az enyém is, mint a képen. A recept is jó. Én annyit változtattam, hogy fele teljes kiőrlésű bio liszt, fele pedig BL55 finomliszt. Nekem elég volt 40 perc a sütéshez. Biztos alacsonyabb lángon több idő kellett volna. Közepes lángon gáz sütőben készült. Köszi a receptet!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-03-24 14:34

Nagyon koszonom a visszajelzest! Jo otlet a lisztek keverese, en is meg fogom ugy probalni! Orulok a sikernek es nagyon szivesen!!!:))

nyilas1980
nyilas1980 Wed, 2018-09-26 12:25

Azon gondolkoztam egyik nap, hogy olyan régen csináltam már meg ezt a szupi jó kis receptet, és most alma helyett meggyet tettem a sütibe. Kapcsos torta formába tettem, baromi jól néz ki, és szerintem meg lehet spékelni még egy kis vanília öntettel. Isteni!

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-02-22 02:08

Szia Piroska! En is a pudingos otlet miatt tettem fel a recit, mert gondoltam, hogy van eleg sok almas pite recept fent, de ezt nagyon ugyesnek tartottam. Orulok, hogy megoszthattam veletek. Udv. Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-02-21 19:01

Szia Veronika, szeretem az almás pitét , ez különösen tetszik, mert vékony a tészta és sok az alma. Jó ötlet a puding is . Köszi a receptet. Piroska

566
finomliszt 40 dkg
sütőpor 2 teáskanál
margarin 20 dkg
cukor 2 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
habtejszín 0.5 dl
tojás 1 db
alma 1.8 kg
cukor 5 ek
vaníliás pudingpor 2.5 ek
fahéj 1 teáskanál
kekszmorzsa 2 ek