Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom édes csalamádé

Finom édes csalamádé
Finom édes csalamádé
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az édesanyukámtól kaptam. Nagyon könnyel elkészíthető, és nem kell dunsztolni.

hozzávalók / 12 adag

A csalamádéhoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, a hagymát, paprikákat felvágjuk.
  2. Egy nagyobb edénybe tesszük.
  3. Elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat összekeverjük, és ráöntjük a káposztára.
  4. Pár napig állni hagyjuk, naponta legalább egyszer összekeverjük. Takarjuk le egy abrosszal, hogy ne szálljon bele a por.
  5. Ez lassan levet enged, a káposzta összeesik, és tiszta üvegekbe rakjuk, lezárjuk. Nem kell dunsztolni!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 44 614
elküldve: 2
receptkönyvben: 175
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: savanyúság
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyúság, vegyes savanyúság, káposztás savanyúság

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Fri, 2014-08-01 17:15

Azt hiszem itt valami nem stimmel.18dkg cukortól nem lessz édes a csalamádé.Pláne 8kg.Inkább hinném el hogy 1.8kg attól már valóban édes lessz.

berag74
berag74 Fri, 2013-09-06 08:37

Bocsi most látom, hogy borkénport és szalicilt is teszel bele.
Figyelmetlen voltam.

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2013-09-06 17:34

Igen, azt ki ne hagyd!! Nekem még tavalyról is maradt és ugyanolyan,mintha csak most tettem volna el.

berag74
berag74 Fri, 2013-09-06 08:34

Szia Helena!
Télire is el tudom így tenni dunsztolás és tartósítószer nélkül?

198
káposzta 5 kg
paprika 1 kg
zöldpaprika 1 kg
vöröshagyma 6 közepes fej
cukor 18 dkg
víz 2 l
ecet 2.5 dl
1 ek
babérlevél 6 db
torma 1 db
bors 0 ízlés szerint
szalicil 1 késhegynyi
borkén 1 kávéskanál