Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom körtés rakottas szuflétálkákban

Finom körtés rakottas szuflétálkákban
Finom körtés rakottas szuflétálkákban
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptes újságban bukkantam rá. Húslevest akartam készíteni, és utána valami laktató desszertet. Hát sikerült, és szerintem isteni lett. Még forrón bekanalaztuk a leves után. Bár mire az asztalra került, kissé összeesett, de az élvezeti értékén semmit nem rontott. Személyenként számoljuk ezt a mennyiséget, bár én kétszerre ettem meg, nassolni is kiváló. Egy tálka kb. 120 kcal-t tartalmaz.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

 
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét hagyjuk megszikkadni kicsit. Darabokra tépkedjük, és nyakon öntjük a felforralt tejjel. Én a tejbe tettem az édesítőszert. Villával jól szétnyomkodjuk, pépesítjük.
  2. Ha kihűlt a zsemlepép, a két tojás sárgáját hozzákeverjük, és beletesszük a vaníliás cukrot.
  3. A körtéket apró darabokra szeleteljük, és belekeverjük a zsemlés, tojásos masszába.
  4. Végül hozzáadjuk a két tojás csipet sóval felvert habját, összeforgatjuk, és 4 db kiolajozott szuflétálkába elosztjuk.
  5. Nem kell megpúpozni, mert felemelkedik. Megszórjuk a szeletelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.
  7. Azonnal forrón tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

körtefelfújt, korpás zsemlével készült körtefelfújt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
körte 2 db
zsemle 1 db
tej 1.25 dl
tojás 2 db
folyékony édesítőszer 2 csepp
vaníliás cukor 0.5 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 4 csepp
mandula 3 dkg