Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom kukoricakása vaníliával

Finom kukoricakása vaníliával
Finom kukoricakása vaníliával
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden reggel zabkását eszem, és egy kis változatosságra vágytam. Nővérem készített egyik hazalátogatásomkor vacsorára kukoricakását, és annyira ízlett, hogy én is elkészítettem. Ő csak egy zacskó vaníliás cukrot tett hozzá, az eléggé meg is édesítette, és nagyszerű ízt adott neki.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss gyümölcsöt is együnk mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a vizet egy lábosban kezdjük el melegíteni, dobjuk bele a sót, és adjuk hozzá a vaníliát, az édesítőszert, és mielőtt felforrna, keverjük bele csomómentesen a darát.
  2. Vegyük takarékra a lángot, és főzzük sűrűre a kását. Lefedve, 10 percig pihentessük, és már kanalazhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 213
elküldve: 1
receptkönyvben: 163
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás kukoricakása, édes kukoricadarás finomság friss gyümölcsökkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-03-25 15:20

Kedves Nyulas! Nekem csak polentam van, gondolod, hogy abbol is jo? Itt, nem kapok mas fajta kukoricadarat. Kulomben nagyon tetszik, elszeretnem kesziteni. Koszonom szepen. :) Veronika

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2013-03-25 19:40

Kedves Veronika, az is nagyon jó, készítsd el bátran, aztán számolj be az eredményről :) Üdv, Zsuzsa

bija
blange / bija Fri, 2011-10-14 20:26

Felénk úgy szokás, hogy bele kell szaggatni a sós kását forró cukros tejbe, vagy tejföllel kell enni, sült szalonnával.
Életemben nem jutott még eszembe vaníliával csinálni. Meg egy kis citromhéjjal. Finom.:)

328
kukoricadara 150 g
tej 2 dl
víz 4.5 dl
1 csipet
vaníliaaroma 3 csepp
édesítőszer 1 teáskanál