Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom rétes Pindori konyhájából

Finom rétes Pindori konyhájából
Finom rétes Pindori konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet nagymamám kapta egyik barátnőjétől, Barnai Cilikétől. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és állni hagyjuk, ha van, egy narancs héját is belereszeljük.
  2. A réteslapot (1 db) konyharuhára tesszük, és megkenjük a masszával, egymásra 3 réteslapot így rétegezünk.
  3. A negyedik réteslapra a masszán kívül rászórunk valamilyen gyümölcsöt (alma, meggy), és az egészet felcsavarjuk.
  4. Közepes méretű tepsibe rakjuk.
  5. Amikor mindkét rúd megvan, a maradék masszát rákenjük a tetejére, és előmelegített sütőben lassú tűzön sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 985
elküldve: 3
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pindori

Mióta szakács: 2012.05.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos rétes, joghurtkrémmel rétegzett rétes, nagyi rétese

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KorneliaCseh
KorneliaCseh Mon, 2013-10-14 11:59

Az egyik kedvenc sütim! Anyukám a maradék massza helyett cukorszirupot önt a tetejére amikor kisült és még forró. Próbáljátok ki úgy is!

660
réteslap 1 csomag
joghurt 150 g
cukor 225 g
búzadara 225 g
napraforgó olaj 150 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
narancshéj 1 narancsból nyert
alma 50 dkg