Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom szelet Eta konyhájából

Finom szelet Eta konyhájából
Finom szelet Eta konyhájából
180 perc / előkészület: 120 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Finom szeletet saját magam szerint variáltam össze. Kiadós sütike, szép nagy, magas szeletek lettek. Nagy sikere volt a családomban. :-)

hozzávalók / 10 adag

Sárga laphoz

Középső laphoz

Krémhez

Bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Sárga lap

  1. A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát ketté vesszük, és egyforma nagyságú tepsiben, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

Középső lap

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet, darált diót hozzáadjuk és a darabos csokit, kandírozott gyümölcsöt - én cseresznyét tettem bele - és az apróra vágott csokit is.
  2. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát.

Krém

  1. A tejet a cukrokkal, vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.

Összeállítás

  1. A tészta összeállítása: sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap. A tetejét a két színű csokoládéval bevonjuk.
  2. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk és a barna csokoládéba "fésülgetjük".
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 14 608
elküldve: 3
receptkönyvben: 141
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Eta konyhája

Mióta szakács: 2014.05.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes süti, pudingkrémes süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Böbe0402
Böbe0402 Mon, 2014-05-26 22:40

Én ismerem ezt a sütit - vagy legalább is egy nagyon hasonlót. Nálunk "Nevenincs süti", vagy egyszerűen csak "Húsztojásos" a neve. Elkészítése ugyanez, csak a sárga lapok sütőpor nélkül készített piskótalapok, amiben benne van a tojások fehérje is. (Ezért kell hozzá 20 tojás, mert a 10 fehérje kell a középső lapba.) A középső lapot én szintén csak tojásfehérjével készítem, csak a diót nem darálom, hanem apró darabokra vágom, vágok bele csokoládét is, és színes zselé cukrokat. Valóban jó magas süti lesz, és nagyon finom. Én is mindenkinek ajánlom!

1159
tojássárgája 10 db
porcukor 20 dkg
víz 15 evőkanál
finomliszt 35 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojásfehérje 10 db
porcukor 10 dkg
csokoládé 10 dkg
kandírozott meggy 20 dkg
dió 10 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 9 dl
vaníliás pudingpor 3 tasak
margarin 30 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
csokoládé 20 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1.5 ek