Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finom vajas kifli fzizu konyhájából

Finom vajas kifli fzizu konyhájából
Finom vajas kifli fzizu konyhájából
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen nem lehet abbahagyni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint egy kiskanál sóval jól kikeverjük, és félretesszük.
  2. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összedolgozzuk, és ha szükséges, tejfölt adunk hozzá. Kicsit ragadós, lágy tésztát kapunk.
  3. 6 felé osztjuk. Lisztezett felületen egyet kerek lappá nyújtunk, félretesszük, és egy másikkal is ugyanezt tesszük. Megkenjük a sós margarinnal, és ráfektetjük a félretett lapot. 12 részre/cikkre vágjuk, és a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük.
  4. Tojássárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és félretesszük 3/4 órára meleg helyre.
  5. Sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 693
elküldve: 6
receptkönyvben: 404
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefíres kifli, sörkifli, szezámmagos kifli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csonti84
Csonti84 Wed, 2015-07-22 13:02

Kedves Frizu!
Nagyon tetszik a recepted.Leírnád nekem létszíves,hogy mennyi tejben futtatom fel az élesztőt?!Válaszodat előre is köszönöm :)

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-03-29 10:50

Köszönöm,örülök!Édességmániás vagyok,de nagy ritkán ilyenre is sor kerül!:)
Ja,és azért,hogy a pici lányom ne csak édességet lásson a konyhában!:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2012-03-29 14:21

Én meg nagyon sósszájú:).....Nekem 4 hónapos a kislányom,de már én is alig várom,hogy együtt süssünk-főzzünk:)Igaz,az még egy kicsit odébb lesz.

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-03-29 14:58

Akkor még tényleg odébb van!:)Az enyém 20 hónapos,de még inkább enni szereti,mint segíteni a készítésben!

960
margarin 25 dkg
finomliszt 70 dkg
kefir 2 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 2 ek
friss élesztő 5 dkg
tojássárgája 3 db
szezámmag 6 teáskanál
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál