Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finomfőzelék tükörtojással

Finomfőzelék tükörtojással
Finomfőzelék tükörtojással
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha nagyon jól esik egy egyszerű főzelék, mint a finomfőzelék, hús nélküli, könnyen emészthető feltéttel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tavasszal és nyáron nagyon ízletes zsenge zöldségekből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk, megmossuk a zöldborsót és a sárgarépát, majd a répát kis kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
  2. Kevés vízzel és sóval odatesszük az egészet, és fedő alatt körülbelül 15-20 perc alatt megpároljuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és átszitált liszttel megszórjuk, simára keverjük, majd felöntjük a tejjel, és felforraljuk.
  3. A megmosott tojásokat egy tapadásgátló bevonattal rendelkező serpenyőben, elválasztva megsütjük, tetejükre egy pici fekete Himalája sót szórunk, és a tányérba halmozott főzelék tetejére helyezve tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegyes főzelék, borsófőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

347
zöldborsó 1 kg
sárgarépa 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
víz 1 dl
himalája só 0 ízlés szerint
tej 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
cukor 1 ek
tojás 4 db