Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fish & chips mentás zöldborsóval

Fish & chips mentás zöldborsóval
Fish & chips mentás zöldborsóval
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus angol fogás, igazi street food. Hagyományosan mentás zöldborsópürével és remoulád mártással tálalják. Nálunk talán kevésbé ismert, pedig a rántott pontyon és a sült hekken túl is lehet finomat sütni-főzni a halból.

Az elkészítése nem túl bonyolult és nem is túl időigényes, de érdemes odafigyelni pár fontos szabályra, hogy igazán finom, ropogós legyen a hal bundája és a sült krumplink se tocsogjon a zsiradékban.

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

  • 5 dl repceolaj (helyettesíthető zsírral is)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg és vágjuk nagyobb, durvább hasábokra, majd áztassuk be (legalább 15 percre) sós hideg vízbe úgy, hogy ellepje a víz. Így a keményítő kiázik belőle és finomabb lesz.
  2. Tegyük fel főni a zöldborsót enyhén cukros vízben, ezalatt pedig előkészíthetjük a halat. Vágjuk falatnyi darabokra, sózzuk be, és tegyük a hűtőbe egy rövid időre, amíg kikeverjük a sörtésztát a bundázáshoz.
  3. A sörtészta elkészítésénél fontos, hogy a hozzávalók hidegek, sőt akár hűtöttek legyenek, így kevésbé "áznak el" sütés közben, vagyis nem szívnak magukba túl sok zsiradékot. Keverjük össze a kétféle lisztet, a fűszereket (fokhagyma és gyömbérpor, füstölt paprika), majd a barna sörrel kikevert tojást is adjuk hozzá.
  4. A közben puhára főtt zöldborsót szűrjük le, kevés vaj hozzáadása után botmixerrel pürésítsük, majd kevés mentával ízesítsük. Tartsuk melegen a tálalásig.
  5. A krumplit szűrjük le, papírtörlővel itassuk le róla a maradék nedvességet, és forró zsiradékban (olajban vagy zsírban) süssük félkészre. Szedjük papírtörlőre.
  6. Vegyük ki a halat a hűtőből, mártsuk bele a "falatkákat" a hideg sörtésztába, és (a felesleget jól lecsöpögtetve) forró zsiradékban 5-6 perc alatt süssük aranybarnára.
  7. Ha ügyesek vagyunk, a hal sütésével párhuzamosan - ha nem, akkor közvetlen utána - az elősütött krumplit tegyük ismét felforrósított zsiradékba, és pár perc alatt süssük ropogósra. A hal, sült krumpli és borsópüré mellé remoulád mártást és citromgerezdeket kínáljunk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
71 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült hal burgonyával és borsóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1645
tőkehalfilé 50 dkg
finomliszt 15 dkg
kukoricaliszt 10 dkg
tojás 1 db
barna sör 2 dl
fokhagymapor 1 kk
füstölt pirospaprika 1 kk
gyömbérpor 1 kk
burgonya 6 közepes db
zöldborsó 20 dkg
vaj 5 dkg
menta 0 ízlés szerint