Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fladenbrot

Fladenbrot
Fladenbrot
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Török receptoldalon találtam rá erre a kenyérreceptre, ahol török háziasszonyok osztják meg tudásukat. Másnap is nagyon finom puha. A megadott mennyiségböl 2 db fladenbrot készül.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, langyos vizet, langyos tejet, vajat, sót, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
  2. Fél órát pihentetjük.
  3. Majd egy lisztezett felületre kiborítjuk, két felé osztjuk, és mind a két félből sodrófával egy tetszőleges, ovális formát formázunk. Kb. 2 cm legyen a tészta vastagsága. Átemeljük egy sütöpapirral kibélelt tepsire. A kezünk oldalával a szélétől pár cm-re körbenyomkodjuk, majd a közepén is egy kockázott rács formát alkotunk. Ez csak díszítés.
  4. A tojássárgákat összekeverjük az olívaolajjal, és két kenyér felületét megkenjük vele.
  5. Megszórjuk szezámmaggal és fekete köménnyel.
  6. Bekapcsoljuk a sütőt, és 180 fokon kb. 35 percig sütjük a kenyeret. Amíg fölmelegszik a sütő, addig pihen a tészta, kb. 25 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 417
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
139 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér, vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

722
finomliszt 1 kg
tej 200 ml
víz 450 ml
friss élesztő 4 dkg
vaj 2 ek
cukor 1 csapott ek
0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
olívaolaj 2 ek
szezámmag 5 g
feketekömény 0 ízlés szerint