Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flamand pörkölt A'la Atya konyhájából

Flamand pörkölt A'la Atya konyhájából
Flamand pörkölt A'la Atya konyhájából
240 perc / előkészület: 30 perc főzés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A flamand pörköltnek több változata ismert. Most az én verzióm került kipróbálásra. A húsokat lisztezés, serpenyőben való kisütés helyett grillrácson, forró faszénen sütöttem meg, ami az elkészült étel ízvilágát egy magasabb szintre helyezi.

És miért is ne sütnénk kinn a húst, ha már bográcsozunk? Kiváló étel ez egy barátokkal töltött napon, amikor a napfényé, a kerté a főszerep. Ilyenkor elmaradhatatlan a felszálló füst és a levegőben terjengő finom illat. Ajánlom minden bográcsozni szeretőnek, és azoknak is, akik bátortalanok ilyen téren! Ez az étel elragadó, egyszerű, és természetesen ínycsiklandó!

hozzávalók / 8 adag

Alapozás

Főzés

ajánlat

Belga ételhez belga sör dukál. Főként belga szerzetesrendi barna sör illik hozzá. Talán legjobb választás a Chimay Trappist...

Szólj hozzá!

elkészítés

Alapozás

  1. A nagy kockákra vágott marhahúst grill rácson, faszén felett félkészre sütjük.
  2. Eközben az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon, fedő alatt, alacsony lángon megpároljuk, majd a végén hozzáadjuk a barna cukrot, és erős tűzön, állandó kevergetés mellett karamellizáljuk a hagymát addig, míg szép aranybarna lesz.

Főzés

  1. A félig megsütött marhahúst és a karamellizált hagymát egy bográcsba helyezzük, átkeverjük, aláöntünk 1 liter barna sört, és főzni kezdjük.
  2. Egy óra elteltével hozzáadjuk a maradék 1 liter barna sört, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a babérleveleket, majd további 2 órán át főzzük. Ha a levét kezdi elfőni, egy kevés vízzel pótoljuk.
  3. A kenyérszeleteket megkenjük mustárral, majd a mustáros felével lefelé a bográcsba fektetjük.
  4. Addig főzzük, míg a kenyér beleolvad a szaftba és besűríti azt.
  5. Forrón, mustárral megkent kenyérrel kínáljuk!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 5 399
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barna sörös marhapörkölt, francia marhapörkölt, sörös pörkölt bográcsban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-06-02 21:29

Nagyon tetszik a recept, kicsit hasonlit az altalam ismert es kiprobalt finn "matzozhus"-hoz. Köszönettel eltettem!

Üdvözlettel: Marti

972
marhacomb 4 kg
vöröshagyma 8 közepes db
olívaolaj 4 ek
barna cukor 1 teáskanál
barna sör 2 l
babérlevél 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 5 szelet
mustár 5 teáskanál