Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flódni Anzsel konyhájából

Flódni Anzsel konyhájából
Flódni Anzsel konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nem késő megsütni!

Pár éve, szintén egy karácsonyi sütés-főzés, receptkeresgélés közben találtam rá, erre a receptre. Azóta minden évben karácsonykor sütök egy tálca flódnit a család örömére. Nagyon finom gazdag sütemény,(meg merem kockáztatni, hogy még a karácsonyi asztalon a bejglit is kiváltja) nem igényel szakácstudományt. Mindenkinek ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

ajánlat

Jó tanácsok:

  1. A margarint vagy a vajat langyosítsuk fel, így könnyebben tudunk dolgozni vele.
  2. A diót és a mákot főzés közben gyakran kevergessük, hogy ne égjen oda.
  3. A tepsit mindig béleljük ki alufóliával, így biztosan nem ég le, és nem ragad oda a tészta - az alufóliát szépen le tudjuk fejteni a tésztáról.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát 5 egyenlő cipóba osztjuk, kinyújtjuk téglalap formára.
  2. A tepsiben a következő sorrendben rakjuk: Az első lapot dióval töltjük, a következők: alma, lekvár, mák és a tésztatető, melyet villával megszurkálunk, és kétszer átkenjük felvert tojással kenőtoll segítségével. Végül készre sütjük.
  3. Ha kihűlt, felszeleteljük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom, és sokáig el áll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 081
elküldve: 7
receptkönyvben: 116
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

anzsel

Mióta szakács: 2011.12.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: hanuka
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-almás-mákos flódni, diós-mákos-almás kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anzsel
anzsel / anzsel Tue, 2012-01-03 20:36

Szia Dalma!

Egy régi, 24x38 cm méretű tepsiben sütöttem.

üdv. anzsel

1652
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 1.5 dl
élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
tojássárgája 3 db
porcukor 5 dkg
1 csipet
tojás 1 db
alma 50 dkg
cukor 20 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
dió 20 dkg
cukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
sárgabaracklekvár 1 ek
méz 1 ek
rum 0.5 ek
tej 2 dl
mák 20 dkg
cukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
sárgabaracklekvár 1 ek
méz 1 ek
tej 2 dl
szilvalekvár 30 dkg