Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Florentin falatok

Florentin falatok
Florentin falatok
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, ízletes étel a családi receptarchívumból.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A beszaggatott galuskák a tojáshab miatt, rögtön lebegni kezdenek a vízben. Letakarva  gyöngyözően forró vízben biztos, hogy 15 perc alatt megfőnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet. Ezután egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanálnyi vajat, és a kinyomkodott zsemlét átpároljuk benne.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a szitán jól kinyomkodott spenótpürét és a két tojássárgáját. Jól elkeverjük, ízesítjük, majd ezután beledolgozzuk a két tojásfehérjéből felvert habot. Kb. 10-15 percet pihentetjük a masszát.
  3. Gyöngyözően forró, sós vízbe evőkanállal galuskákat szaggatunk. Fedővel letakarjuk az edényt. Az utolsó beszaggatott galuskától számított 15 perc elteltével kiszedjük a galuskákat egy serpenyőbe, és forró vajon (egy evőkanálnyin) átforgatjuk.
  4. Melegen, reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 007
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
441 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótgaluska, spenótos gombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
zsemle 3 db
tej 2.5 dl
spenót 30 dkg
tojás 2 db
fekete bors 5 csipet
0 ízlés szerint
vaj 2 ek
sajt 5 dkg