Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia

Focaccia
Focaccia
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta a kisfiam ételallergiás, lépten-nyomon sütök-főzök. Nagyon szeretem az olasz konyhát, így a DM active beauty újságban talált olasz focaccia receptet kicsit átalakítottam tej-, glutén- és fruktózmentes változatra. Nagyon finom lett! :)

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók magához a kenyérhez

A fűszeres olaj hozzávalói

ajánlat

Mi szezámolajjal és aszalt paradicsommal fogyasztottuk. Melegen a legjobb, de mi még másnap és harmadnap is ettünk belőle reggelire, illetve vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb kelesztőtálban kézi (vagy lehet akár gépi is) habverő segítségével keverjük össze a vizet, rizstejet és élesztőt.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, olívaolajat, sót és a cukrot. Gyúrjuk tésztává, és 10 percet (vagy ameddig a karunk bírja:) ) dagasszuk.
  3. Pihentessük szobahőmérsékleten 30 percig.
  4. Nyújtsuk a tésztát téglalap alakúra egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Takarjuk le egy konyharuhával, és további 45 percen át kelesszük szobahőmérsékleten.
  5. A sütőt 200 fokra melegítsük elő. Készítsük el a fűszeres olaja: fűszereket keverjük bele az olajba, és az olajbogyókat magozzuk ki, ha netán magosak lennének. Félbe is vághatjuk, de én egészben nyomkodtam bele a tésztába.
  6. 45 perc után vegyük le a konyharuhát, majd ujjunkkal nyomkodjunk tipikus focaccia-lyukakat a tésztába.
  7. Kenjük meg a fűszeres olajjal, és az olívabogyókat tegyük a mélyedésekbe.
  8. A focacciat 25 percig süssük 200 fokon, alul-felül légkeveréssel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

olasz lepénykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
víz 250 g
rizstej 125 ml
friss élesztő 20 g
gluténmentes lisztkeverék 600 g
olívaolaj 50 ml
2 kávéskanál
szőlőcukor 15 g
rozmaring 1.5 teáskanál
zsálya 1.5 teáskanál
kakukkfű 1.5 teáskanál
olívaolaj 3 ek
fekete olajbogyó 80 g