Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia 5. - zöldfűszeres

Focaccia 5. - zöldfűszeres
Focaccia 5. - zöldfűszeres
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas leves után kitűnő második fogás. Frissen fogyasztandó, mert ha kihűlt, megkeményedik kissé.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az olívaolajhoz

A tetejére

  • 15 dkg reszelt sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl vízben, melybe kevés cukrot teszünk.
  2. Hozzáadjuk a liszthez, és az olívaolajjal és a sóval együtt összedolgozzuk.
  3. Meleg helyen 35-40 percet kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a fűszeres olívaolajat.
  5. Ha a tészta megkelt, egyforma méretű cipókra szétszedjük, és kinyújtjuk.
  6. A kilapított lepényeket megkenjük a fűszeres olajjal, megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 767
elküldve: 2
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maffci

Mióta szakács: 2011.02.07.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres olívaolajos kelt lepény, rozmaringos focaccia

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

609
finomliszt 40 dkg
friss élesztő 2 dkg
olívaolaj 2 ek
1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg