Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia barese

Focaccia barese
Focaccia barese
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, csak ajánlani tudom!!! A tésztája annyira puha, finom, hogy el sem akartam hinni. Párom szava volt a legnagyobb dicséret, amikor azt mondta, hogy finomabb, mint az eredeti (mármint búzaliszttel).

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Meg lehet egész ropogósra sütni, akkor tovább hagyjuk a sütőben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a krumplit főzzük meg, enyhén sós vízben (ha nincs maradék), még melegen áttörjük, majd az áttört krumplit mérjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Kimérünk 133 g vizet, ezt felmelegítjük, elkeverjük benne a sót, majd hidegre tesszük, hogy lehűljön.
  3. Kimérjük a liszteket, jól összekeverjük őket.
  4. A lisztkeverékből kimérünk 102 g-ot, ehhez hozzákeverjük a cukrot.
  5. Egy műanyag tálba kimérünk 102 g vizet, elkeverjük benne az élesztőt, majd ehhez hozzáadjuk a 102 g cukros lisztet, simára keverjük, majd meleg helyen, letakarva kb. 20 percig kelesztjük a kovászunkat.
  6. Az idő elteltével a maradék lisztet beleöntjük a dagasztógépbe, hozzáadjuk a krumplit, majd a kovászt is, beindítjuk a dagasztást, majd lassan hozzáfolyatjuk a sós vizet, és legvégül a 2 kanál olajat, kb. 2 perc alatt szépen bedagasztjuk.
  7. A tésztát kifordítjuk egy (gm) liszttel behintett tepsire, kicsit átgyúrjuk, hogy kör alakú cipónk legyen (gm) lisztes kézzel, majd a cipócskát (én a kovászos tálba szoktam tenni) egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, FONTOS, hogy ne érje huzat, vagy hideg levegő.
  8. Egy magas oldalú tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a cipócskát, olajos kézzel kiterítjük a tepsi méretére, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
  9. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra.
  10. Közben felszeleteljük a paradicsomokat, picit sózzuk.
  11. A paradicsomokat a lepény tetejére rakjuk, megszórjuk oregánóval, és cikk-cakkban olívaolajat öntünk a tetejére, majd a sütő aljára tesszük a tepsit, így sütjük 15 percig. Utána a sütő közepére rakjuk a tepsit, kb. 10-15 percre, amíg szépen megsül.
  12. A tepsit kivesszük, picit hagyjuk hűlni tálalás előtt, szeleteljük, fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 055
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gluténmentes kenyérlángos, paradicsomos kenyérlángos, fűszeres olasz kenyérlángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

704
gluténmentes lisztkeverék 180 g
hajdinaliszt 90 g
kukoricakeményítő 70 g
víz 235 ml
burgonya 75 g
élesztő 10 g
1 ek
cukor 1 ek
olívaolaj 2 ek
gluténmentes lisztkeverék 2 evőkanál
olívaolaj 2 ek
paradicsom 4 db
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl