Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia főni konyhájából

Focaccia főni konyhájából
Focaccia főni konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszos ízvilágra vágyott a család, így került az asztalra ez a nagyon egyszerű, viszont annál ízletesebb kenyérféleség.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha a hűtőből kivett tésztánkat nem találjuk megfelelően megkeltnek, akkor a tepsin még letakarva fél-egy órát keleszthetjük meleg helyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, az összemorzsolt élesztőt, a vizet, olajat és a sót egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk, majd kb. 30 percig pihentetjük.
  2. Pihentetés után a tálban vizes kézzel fokozatosan a tészta 4 oldalát kihúzzuk, és visszahajtjuk a lent maradt tésztára. Ezután a tésztát megfordítjuk, és újabb fél óráig pihentetjük.
  3. Ezt a második lépést 3 x ismételjük.
  4. A harmadik ismétlés után a tésztát olívaolajjal kikent, zárható tálba tesszük, és legalább 24 órára, de akár 72-re hűtőbe tesszük kelni.
  5. Leghamarabb a következő napon a tésztát kiolajozott tepsire borítjuk, és óvatosan szétterítjük. Próbálunk úgy dolgozni vele, hogy a lehető legkevesebb buborékot nyomjuk ki belőle. Fél deci olajba teszünk egy kevés vizet, az áttört fokhagymát meg a felaprított rozmaringot. Jól összekeverjük, és egyenletesen a tészta tetejére kenjük. Szórunk rá egy kevés tengeri sót. 230 fokos sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 654
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

főni

Mióta szakács: 2012.07.21.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olasz lepénykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

533
kenyérliszt BL80 500 g
friss élesztő 10 g
víz 3.8 dl
12 g
olívaolaj 10 g
3 csipet
rozmaring 1 szál
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek