Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia TraRita konyhájából

Focaccia TraRita konyhájából
Focaccia TraRita konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy reggel a paprika tévét néztem. Egy olasz szakács tüsténkedett, és épp focaccia-t készített. Nagyon megtetszett, guszta volt. Ő a kisült tésztát megszórta rozmaringgal. Én üresen hagytam a gyerekeim miatt. De lehet bazsalikommal, mozzarellával, paradicsommal is megbolondítani.:) Nagyon finom kenyérféleség. Sült hús mellé készítettem, köret helyett.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos, cukros vízben megkelesztjük az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk.
  2. Olajozott tálkába tesszük, és duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, egy sütőpapírral bélelt 35x30-as tepsi közepére borítjuk a tésztánkat, és a kezünkkel eligazítjuk. Finoman szétnyomkodjuk, és az ujjainkkal mélyedéseket teszünk bele.
  4. Pici olívaolajjal meglocsoljuk, és 220 fokon megsütjük.
  5. Ha kész, ízlés szerint megsózzuk a tetejét. Aki szereti, pár csepp olajat cseppenthet rá ilyenkor is.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 729
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

olasz kenyérlángos, mediterrán lepény, olasz lángos

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flikflak
Flikflak / flikflak Tue, 2017-01-24 13:20

Perfetto! Amikor kivettem a sütőből, rögvest beecseteltem sós-fokhagymás-szarvasgombás olivaolajjal. Hát, a másfél adagnak szárnya kelt reggelire. :) Köszönjük a receptet!

witch
witch / witch Sat, 2016-11-05 23:21

Annyira egyszeru recept, nem vartam csodat tole, de megtortent! Olyan finom lett, hogy na. :o) Nagyon orulok, hogy nem egy agyon bonyolitott focacciat valasztottam.
Koszi!

L♥ve, witch

442
finomliszt 42 dkg
olívaolaj 3 ek
friss élesztő 2 dkg
12 g
víz 2.8 dl
cukor 0.5 tk