Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focipálya torta NdeeDeville konyhájából

Focipálya torta NdeeDeville konyhájából
Focipálya torta NdeeDeville konyhájából
76 perc / előkészület: 40 perc sütés: 36 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiaimnak és barátaiknak szerettem volna meglepetésként az évadzáró futballedzésre egy sütit készíteni. Nagyon népszerű volt, hihetetlen gyorsan megették a srácok.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 tojásfehérjét robotgép keverőtáljába tesszük, és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 6 sárgáját 6 kanál cukorral fehérre, habosra keverünk. Óvatosan aláforgatjuk a fehérjét, majd apránként hozzászitálva elkeverjük benne a 6 kanál lisztet és a sütőpor felét. A piskótát egy gáztepsiben elsimítjuk sütőpapíron, és 160 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük. Ezt a folyamatot a maradék 6 tojással 6 kanál cukorral és liszttel megismételjük, annyi különbséggel, hogy picivel kevesebb liszt, helyette viszont a megadott mennyiségű kakaó megy bele.
  2. A kész piskótákat enyhén lisztes sütőpapírra kiborítjuk, az aljukról még melegen lehúzzuk óvatosan a sütőpapírt, félbevágjuk (keresztben a rövid oldallal párhuzamosan), így lesz 4 réteg tésztánk. Hagyjuk kihűlni.
  3. A mascarponét a citrom levével és a 25 dkg porcukorral simára keverjük, beleszórjuk a citrom héját, majd a kemény habbá vert tejszínt alákeverjük, míg egyenletes sima krémet nem kapunk. A piskótalapokat egymásra helyezzük, minden réteg közé krémet kenünk, majd a sütit körbekenjük mindenhol egyenletesen elsimítva.
  4. Egy uzsonnás zacskóba szórjuk a kókuszt, majd hozzáadagolva kiskanalanként a színezéket folyamatos rázogatással beállítjuk, mennyire zöld "gyepet" szeretnénk. Ehhez érdemes apránként hozzáadni a színezéket, és a zacskó legyen elég nagy, hogy jól össze tudjuk rázni a kókuszt. Ezután minden oldalra és persze a tetejére a sütinek szórjuk rá a kókuszt.
  5. Díszítésként porcukorból citromlével cukormázat készítünk, amit egy zacsiba töltve és a sarkát kivágva dekorálhatjuk a pályát vonalakkal. Játékosként gumimacikkal díszítjük a pályát, és egy marcipánlabda se maradhat le róla.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 50x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 402
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

foci torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

661
tojás 12 db
cukor 12 ek
finomliszt 11 ek
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
sütőpor 4 kk
2 csipet
mascarpone 50 dkg
porcukor 25 dkg
növényi habtejszín 500 ml
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
kókuszreszelék 150 g
ételfesték 2 kávéskanál
gumicukor 50 g
porcukor 120 g
citromlé 3 teáskanál
marcipán 30 g