Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fodros kel ázsiai stílusban

Fodros kel ázsiai stílusban
Fodros kel ázsiai stílusban
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta ki szerettem volna próbálni a fodros kelt, az egyik áruházban véletlenül szembejött, meg is vettem. Két receptet próbáltam ki vele, ez lett az egyik - mivel alapból is szeretem az egyszerű, ázsiai ízvilágú zöldköreteket. Ez az étel jól illik ázsiai hús-, hal- vagy pl. tofuételek mellé.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a fodros kelt, vágjuk ujjnyi vastag csíkokra. A kemény szárakat kivághatjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a vékonyra szeletelt fokhagymát - vigyázzunk, ne égjen meg. Ha szeretjük, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt chilipaprikát is.
  3. Ha a fokhagymaszeletek kicsit megpirultak, tegyük a wokba a fodroskel-csíkokat, forgassuk át. Adjunk hozzá ~fél dl forró vizet, és pároljuk készre.
  4. Ha megpuhult a kel (ez eltarthat egy darabig, mert elég kemények a levelek, a szárak), akkor adjuk hozzá a szója- és az osztrigaszószt, melegítsük át ezekkel is.
  5. Frissen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 1 851
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BodonJudit

Mióta szakács: 2013.12.13.
28 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
fogás: köret

receptkategóriák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

107
fodros kel 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
szójaszósz 1 teáskanál
osztrigaszósz 1 teáskanál
chili 1 db