Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fodros kel chips indiai fűszerekkel

Fodros kel chips indiai fűszerekkel
Fodros kel chips indiai fűszerekkel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor elkezdtem nyers ételeket fogyasztani, akkor tanultam ennek a chipsnek az elkészítését. Bizony jól jött olyankor, amikor száraz, ropogós, sós csemegét kívántam. Nagyon kell vigyázni a fűszerezéssel, nagyon el lehet fűszerezni. Legyen teljesen száraz, ha egyes részein nedves marad, akkor nem olyan jó az ízek összhatása. Rengetegféleképpen lehet variálni, az alap a citromlé, só, és az olaj.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vega, nyers étkezéshez, fogyókúrához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a fodros kelt, és húzzuk le a leveleket a száráról. Apró darabokra tépkedjük.
  2. Tegyük az olajat és a citromot a fodros kelhez, és jól masszirozzuk a levelekbe. Ez azért fontos, hogy felpuhuljanak a rostok, és így könnyebben szívja be a fűszereket. Vigyázzunk, ne tegyünk sok citromot vagy olajat hozzá, ugyanis a szárításkor az ízek felfokozódnak.
  3. Így hagyjuk állni 1-2 óráig.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük. (Én ezeket a fűszereket választottam, de természetesen ezen is lehet változtatni, ahogy éppen kedvünk tartja.)
  5. Aszalógépben 3-6 óráig szárítjuk kb 41 fokon.
  6. Csemegének nagyon finom, és sokkal egészségesebb, mint a bolti chips.
  • elkészítettem: 56 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 653
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fodros kel chips fűszerekkel, chips fodros kelből

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cranberry
Sóskaramell / cranberry Sun, 2014-06-08 08:25

igen, jó a sütő szárításra... én tavaly ősszel mindenféle zöld levelet a kertből összeszedtem, beraktam 50 fokra a sütőbe, résnyire nyitottam az ajtót, és zörgősre száradt. Kézzel felmorzsoltam, és lezárható üvegbe tettem. A legjobb téli fűszerkeverék lett belőle :)

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2012-08-14 22:52

Kedves Receptgyüjtő!
Azigazizolinak igaza van beteheted a sütőbe is. Az aszalógépnek nagyon hamar megtérűl az ára, és még sporolni is lehet vele:). Ha 4oC. körül szárítod akkor az enzimek sem roncsolódnak meg az ételben. Köszönöm érdeklődésedet. Kellemes holnapot.
RAW/Kristina

azigazizoli
azigazizoli Tue, 2012-08-14 18:31

Szerintem dobd be a sütőbe nagyon -nagyon alacsony hőfokon és hagyd ott egy jó darabig !
Én is imádom az ilyen gépes recepteket :)

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2012-08-14 22:58

Kedves Azigazizoli!
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget:)
Üdv,
RAW/Kristina

37
fodros kel 30 dkg
citromlé 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
bors 1 csipet
cayenne bors 1 csipet
kurkuma 1 csipet