Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fodroskel saláta édeskrumplival és gomolyával

Fodroskel saláta édeskrumplival és gomolyával
Fodroskel saláta édeskrumplival és gomolyával
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi téli vitaminbomba - melegen és hidegen is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát lereszeljük, és összekeverjük a sóval, borssal, őrölt római köménnyel.
  2. Az édeskrumplit megpucoljuk, karikára vágjuk, és összekeverjük a fokhagymás olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük.
  3. Közben a kel vastag középső erét kivágjuk, apróra tépkedjük. A gyömbért lereszeljük, elkeverjük a lime levével, sózzuk, borsozzuk, és kikeverjük a fél deci olívaolajjal.
  4. A kel leveleket elkeverjük az öntettel, ráhalmozzuk a krumplikarikákat, rámorzsoljuk a sajtot, megszórjuk a kicsit összetört kesudióval, és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fodros kel édeskrumplival, édeskrumplis fodros kel kesudióval és gomolyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

453
fodros kel 40 dkg
édesburgonya 2 db
olívaolaj 70 ml
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
limelé 0.5 lime-ból nyert
gyömbér 2 cm
gomolya sajt 15 dkg
kesudió 50 g