Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel

Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel
Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakács Mester felkészítéskor készítettük.

hozzávalók / 4 adag

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

ajánlat

Könnyű vacsora

Szólj hozzá!

elkészítés

Vajon párolt zöldségek

  1. A zöldségeket tisztítjuk, és falatnyi méretre daraboljuk.
  2. Sós vízben félpuhára főzzük.
  3. Vajat forrósítunk, és a zöldségeket átforgatjuk benne, petrezselyemmel.

Spenótkrém

  1. A vajat forrósítjuk, a fokhagymát apróra törjük, és a vajban pirítjuk.
  2. A spenótot (leveles spenótot) a vajhoz keverjük, és sózzuk, szódabikarbónát rászórjuk, és pár percig pirítva pároljuk. Borsozzuk, és tejszínnel felöntjük, pár percig forraljuk.

Fogasfilé posírozva

  1. A fogasfilét beirdaljuk (ha szükséges) és besózzuk, borsozzuk.
  2. Vajat forrósítunk, a filét bőrrel lefelé sütjük 1 percig, majd megfordítjuk, és felöntjük borral, és lefedve posírozzuk 5 percig.
  3. A halat kivesszük, és az alaplevet beforraljuk sűrűre.

Tálalás

  1. A fekete olajbogyót apróra vágjuk, sütőben szárítjuk, és kávédarálón ledaráljuk, ez lesz az olívaföld :)
  2. Ízlésesen tálaljuk a zöldségeket, a spenótot és a halat, olívafölddel és snidlinggel megszórjuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 956
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges fogas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

457
sárgarépa 250 g
cukkini 250 g
vaj 30 g
5 g
petrezselyem 20 g
vaj 50 g
fokhagyma 50 g
spenót 300 g
10 g
szódabikarbóna 2 g
főzőtejszín 100 ml
bors 0 ízlés szerint
süllő/ fogas 500 g
vaj 50 g
fehérbor 150 ml
fehér bors 15 g
0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 50 g
snidling 25 g