Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főispánné remeke

Főispánné remeke
Főispánné remeke
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom receptje volt, gondoltam, megsütöm.
Jónak találtam, még eddig nem sütöttem.
Gyorsan elkészül és nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órára hidegen tároljuk.
  2. A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk, és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük (kb. 20 perc).
  3. Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral, citrom levével kemény habbá verjük.
  4. A megmaradt tésztát 1 mm-re kisodorjuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk.
  5. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat rátesszük, és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük. A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával. Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 146
elküldve: 4
receptkönyvben: 146
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos linzerszelet, diós-lekváros süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csemilia
csemilia Mon, 2017-09-18 16:31

Kedves Edit! Több éve ez az első értékelésem. Mindig megnézem a hozzászólásokat mielőtt kipróbálok egy új receptet. Itt két vélemény volt, és az egyik sokkal inkább (ráadásul udvariatlanul) negatív, mint amennyire a másik pozitív. Ezért tartom fontosnak leírni a tapasztalataimat.
A tészta valóban nagyon nehezen kezelhető. Én egyből a sütőpapíron nyújtottam, hogy ne kelljen pakolgatni. A citromlevet már bele sem tettem, annyira ragadós. De azért sikerült liszt segítségével kinyújtani. A rácsozással már nehezebb dolgom volt, kisebb darabokban tudtam csak a csíkokat ráhelyezni. A végeredmény azonban tökéletes lett. Kellemes omlós tésztájú házias sütemény lett az eredmény, az egész családnak ízlett.

kogyaviknes
kogyaviknes Tue, 2016-10-11 15:00

És mivel én is jól megnéztem aznap, meg is sütöttem. Ért is meglepetés... a megadott arányokkal készítve a tészta használhatatlan. Mint a csiríz... Még kb. 15-20 deka plusz lisztet vett fel, mire egy óra pihentetés után nyújtható lett (lisztfelhőben). A tojáshab arányait szintén hagyjuk. Ekkora tepsihez ráadásul plusz 2 szükséges még, hogy "látszata" legyen. Eddig mindig hallgattam a megérzéseimre és fejben végigfuttattam, "működik-e" a recept. Ez most kimaradt. Jó pap holtig tanul, szól a mondás. Sőt, a tanulópénzt is megfizettem. Azért köszönöm a receptet, jó alapot szolgáltatott valami merőben máshoz.

csadi eva
csadi eva Sat, 2019-03-30 10:20

Ahányszor másnak a receptjét probáltam megcsinálni,mindig balul sult el.Maradok a sajátaimnál.

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2016-10-11 15:51

Nagyon valótlan ,amit ír kedves kogyaviknes.
Gondolkoztam,hogy válaszoljak-e vagy sem.
A recept pontos.
Rengetegen megsütötték,úgy hogy nem fogadom el,amit írt ide!!!!!!!!!!!!!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-10-08 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2016-10-11 15:52

Köszönöm szépen.
Remélem lesz aki,érdemleges kommenteket ír,mert a süti remek,mint a neve.
Szép napot kívánok!

herta
herta / herta Fri, 2017-03-31 21:58

Épp a második szeletet toltam be forrón, nem bírtam kivárni, míg kihűl. Mennyei! Vagy jóval kisebb, vagy picivel nagyobb tepsim van, így az utóbbiban sütöttem, ezért vékonyabb, de még így sem volt gond egyenletesen elosztani rajta a tojáshabot. Azt nem állítom, hogy könnyen kezelhető a tésztája, (beletettem mindkét kanál citromlevet) de az alsó lapot szét lehet nyomkodni a tepsiben, ha nem sikerül szépen kinyújtani, vagy átemelni, a csíkokhoz valót pedig átgyúrtam még egy kis liszttel, így a süti küllemében sincs hiba. Ropogós, édes, habos, szóval - valószínűleg - nem utoljára készítettem. Köszönöm a receptet.

835
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
1 csipet
sütőpor 6 g
citromlé 2 ek
sárgabaracklekvár 5 ek
dió 10 dkg
tojásfehérje 4 db
1 csipet
citromlé 1 tk
porcukor 15 dkg