Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves 2.

Fokhagymakrémleves 2.
Fokhagymakrémleves 2.
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémlevesek előnye, hogy könnyen és gyorsan elkészíthetők. Minden krémlevest nagyon szeretünk, most kipróbáltam a fokhagymásat is.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított fokhagyma gerezdeket összezúzzuk és a 3 ek olajon megfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a borsot és a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk.
  3. Felengedjük az alaplével és felforraljuk.
  4. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és a forrásban lévő leveshez adjuk.
  5. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 188 714
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 320
elkészítve: 105/137
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémleves fokhagymából

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ani19810411
Ani19810411 Mon, 2015-10-26 15:40

Szia Klári!

Fantasztikus recept! Köszönet érte! Nagyon fincsi lett a leves. Legközelebb dupla adagot csinálok egyből! :) A találásnál én is szórtam rá egy kis reszelt trappista sajtot.
További szép napot!

Üdv.

pirospaprika07
pirospaprika07 Sun, 2015-08-30 12:08

Nagyon jó recept, én kicsit változtattam rajta, olaj helyett vajat, tejföl helyett pedig tejszínt tettem bele! Nagyon finom lett! Sajtos pirítóssal pedig egy könnyed ebédnek is megfelel!

Pulyka82
Pulyka82 Sat, 2013-11-16 20:47

Szeretném megkérdezni, hogy tojás nélkül is lehet csinálni? :-)

Klári
Klári / Klári Sun, 2013-11-17 18:00

Szia Pulyka82 !
Természetesen lehet, kicsit tovább kevergesd a tejfölt a levesben.
Üdv.: Klári

Sóstészta
Sóstészta Tue, 2013-10-15 21:17

Köszönöm, nagyon finom lett és tényleg szuper gyors! :) Én is tejszínnel készítettem tejföl helyett.

zakmar
zakmar Wed, 2013-06-05 10:06

Én ha a húslevesből kiettünk mindent és csak a lé marad mindig ezt a finom levest készítem, nagyon bevált! :)

Babee
Babee Sat, 2013-02-09 10:44

20 perce kitaláltam hogy megcsinálom most meg kanalazom, nagyon jó lett.

cesare
cesare Wed, 2012-10-03 18:42

Nagyon jó recept, imádjuk a fokhagymát, úgyhogy biztosan többször fogom még elkészíteni:-) A leveshez reszelt sajttal megszórt pirítóst készítettem, szerintem együtt nagyon jó...

meggykeszőce
meggykeszőce Fri, 2012-09-07 19:52

elképesztően gyorsan kész lett, szuper recept! én nem bírtam magammal, és 9 gerezdből csináltam - elég erős is lett, szóval legközelebb maradok a receptnél:) tálaláshoz sajttal szórtam meg, tökjól kiegészítette az ízeket.

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Fri, 2012-02-17 22:19

Kedves Klári!
Nagyon nem vagyok jártas a dolgokban ezért szeretném kérdezni, hogy mi az az alaplé...és hogy nem lehet-e helyettesíteni valamivel?
Válaszodat előre is köszönöm!

meggykeszőce
meggykeszőce Fri, 2012-09-07 19:47

Igaz, nem vagyok Klári, de azért megmondom:) a legegyszerűbb az, hogyha egy leveskockát felfőzöl fél liter vízben, és kész is. Persze ízesebbet és finomabbat lehet készíteni "csalás" nélkül, húsból/csontból, mindenféle zöldségekből (van egy pár alaplé recept az oldalon), de a kockás megoldás is teljesen oké szerintem.

Gombócka
Gombócka Thu, 2011-10-20 09:37

Hálás köszönet a receptért! Most ettem életembe először ilyen levest, de nem utoljára, sokszor el fogom még készíteni, mert nagyon ízletes. További szép napot!

Bessino
Bessino Wed, 2011-04-13 18:03

Nagyon ízletes, ha elkészült, nem igazán lehet mértéket tartani belőle. Nálunk az egyik kedvenc lesz!:)

Klári
Klári / Klári Sat, 2011-03-26 14:25

Kedves Hozzászólók!
A tejszín és a sajt is jó ötlet, én is ki fogom próbálni, köszi.
Üdvözlettel: Klári

Kat
Kat Tue, 2011-03-15 09:58

Én is ezt készülök ma ebédre elkészíteni, de azt hiszem a tejfölt főzőtejszínnel fogom helyettesíteni, mert mi úgy joban szeretjük. A camambertet nagyon jó ötletlen tartom, csakúgy, mint a sajtos pirítóst. Jó étvágyat mindenkinek! :)

Noriko
Noriko Sat, 2010-11-13 17:09

Ma elkészítettem, először csináltam ilyen levest, pedig nagyon szeretem. Finom lett, teleettem magam belőle, csak vigyázni kell, páromnak is maradjon :)
Én pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálalom.

Ágicicmic
Ágicicmic Fri, 2010-06-04 10:21

Én is többször készítem, mert a fokhagymát minden formában és mennyiségben.... Viszont amit másként csinálok, kihagyom a tojássárgáját és minden krémlevest sűrű,szűrőn átszűrök, illetve adok hozzá, amikor kész, levesbetétként, apró kockákra vágott camamber
sajtot, csak tálaláskor. Próbáljátok ki, nagyon fínom.

perger.erika
perger.erika Sun, 2010-04-18 20:33

Ebédre megcsináltam, nagyon ízlett a családnak. Én csináltam hozzá sajtos piritóst.

204
fokhagyma 7 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 púpozott ek
zöldség alaplé 6 dl
tejföl 1 dl
tojássárgája 1 db
snidling 2 ek
fehér bors 0.5 kk