Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves 5. -olasz

Fokhagymakrémleves 5. -olasz
Fokhagymakrémleves 5. -olasz
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször próbáltam fokhagymakrémlevest főzni, de valahogy mindig  forralt fokhagymás tejszín filingje volt.
"Napsütötte Toszkánát" olvasva felcsillant a szemem, hogy ez lesz  AZ. Édesapám szavaival élve: Én még kérek, mert ez jó!







hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen is fogyasztható, de inkább a langyos vagy hideg fogyasztását ajánlom.
Fokhagymás-olívás pirítóssal, esetleg paradicsomkarikával, snidlinggel megszórva igazán finom ízharmóniát kaphatunk.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra kockázott burgonyát kevés -enyhén sós-  vízben megfőzzük.
  2. Közben a hagymát felkarikázzuk.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk (könnyített verzió, ha a gerezdet a kés lapjával megnyomjuk, így kibújik a "bundájából").
  4. Közben a megfőtt burgonyát leszűrjük.
  5. Dinszteljük  meg olívaolajban a hagymát (kislángon), amikor üvegesedni kezd, hozzátesszük a fokhagymagerezdeket. A fokhagymának meg kell puhulnia úgy, hogy ne legyen barna (folyamatosan kevergetni kell).
  6. Amikor puhának találjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a megfőzött burgonyát és a kakukkfüvet.
  7. Pár gyors keverés után 2 dl levest merünk hozzá,  kb. 10 percig főzzük.
  8. Pépesítjük, majd hozzáadjuk a megmaradt levest, sózzuk, borsozzuk,  és forrás után elzárjuk.
  9. A tejszínt hozzáöntjük, és készen vagyunk.
  10. A legjobb ízhatást langyos hőmérsékleten érhetjük el.   

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 93 600
elküldve: 22
receptkönyvben: 1 194
elkészítve: 69/108
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabrilla

Mióta szakács: 2010.08.27.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kakukkfüves fokhagymakrémleves

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Körci
Körci Sun, 2016-01-03 18:48

Soha nem voltam egy fokhagymakrémleves rajongó :) de ez nagyon-nagyon finom! Többször is elkészítettem már! Köszönöm :)

bacsika1985
bacsika1985 Mon, 2014-02-10 00:05

Első fokhagymakrémlevesem. Tetszett, hogy kell bele krumpli is. Nagyon-nagyon finom lett!

shara kán
shara kán Fri, 2013-05-10 15:02

Ez valami isteni! Életemben először csináltam ilyen levest, de nagy sikert aratott. Sikerült hozzá bucit is szerezni, úgyhogy abban tálaltam.
(Alaplét meg Házias zöldségleves sűrítményből csináltam, így már se sót, se borsot nem igényelt.)
Köszönöm a receptet :)

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2012-12-27 09:42

Kedves Gabrilla!
Köszönöm ezt a jó kis receptet! Már többször is elkészítettem, és mindenkinek nagyon ízlett! :)
Boldog új évet kívánok:
Kata

Ricordi
Ricordi / Ricordi Mon, 2012-12-10 12:28

Mennyei leves. :) Tegnap barátoknak csináltam vacsorára, egyszerűen imádták! :)

Timcsi_22
Timcsi_22 Wed, 2012-11-21 20:20

Több mint egy éve h állandó szereplője étrendünknek...egyszerűen imádjuk!!!!Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!:)köszönjük

Préka
Préka Fri, 2012-06-01 14:10

Nagy sikert arattam vele én is, köszi a receptet! :)
Kipróbáltuk camembert sajttal, bacon chips-szel illetve paszternák chip-szel is és mindhárom illett hozzá úgyhogy merem ajánlani őket.

narancsvirág
narancsvirág Sun, 2012-03-11 14:10

Bocsánat, de nem köszöntem meg.Köszönöm.!!
Ui. Mivel nekem nem volt kakukkfű, igy provanszi fűszerkeveréket használtam.
Abban mindenféle finom fűszer van, ajánlom Nektek.

narancsvirág
narancsvirág Sun, 2012-03-11 14:05

Ezer éve készülök fokhagymakrém levest főzni.Most kipróbáltam, finom, könnyü, izletes.
Szerintem melegen is kiváló, mivel meghűltem, ezzel kúráltam magam.
Ilyen egyszerű ételeket kellene főznünk.
Én már kezdek átállni a régi idők magyar konyhájára.

nori88
Nóri* / nori88 Tue, 2012-02-14 19:20

én is köszönöm a receptet! Bár nekem 3 dl tejszínnel túl híg lett volna, így csak 1 dl került bele, de isteni finom lett!!! :)

wm21
wm21 Mon, 2011-11-28 14:12

A receptet elkészítettem, és fantasztikus lett. Pedig előtte még csak tojáslevest főztem. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom!

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Thu, 2011-02-17 14:22

Kipróbáltam, nagyon finom, édesanyám is imádta. Annyi, hogy legközelebb a kakukkfüvet gézben teszem bele, mert hiába aprította össze a turmix, zavart. De semmit se vont le az élvezeti értékéből :)

giuditta25
Szofika / giuditta25 Sat, 2010-11-06 19:31

Gabrilla!
A noverem szulinapjara az oldalon talalhato sok fokhagymakremleves kozul a Tiedet valasztottam!Fokhagymas-vajjal megkent piritossal talaltam, isteni finom lett, pillanatok alatt elfogyott!Nagyon jo a recept, koszi:
Szofika

andoc
andoc Sun, 2010-10-10 19:14

köszi a receptet, megcsináltam, nagyon finom:)

Üdv,
A

238
fokhagyma 2.5 fej
fehér hagyma 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
zöldség alaplé 1 l
kakukkfű 1 teáskanál
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint