Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves extra fokhagymásan

Fokhagymakrémleves extra fokhagymásan
Fokhagymakrémleves extra fokhagymásan
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fokhagymakrémleves nagyon intenzív ízű, ezért is adtam neki ezt a nevet. Nem egyszer előfordult már, hogy ezt rendeltem előételnek. És bizony sokszor csalódtam, mert egy víz ízű, tejszínes löttyöt kaptam. Megfogadtam, hogy többet nem kísérletezem az étteremben e levessel, inkább elkészítem magam mindig itthon, mert nagyon szeretjük, mint minden fokhagymás ételt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A végén reszelt sajttal gazdagíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk az apró, (alján bajuszos) fokhagymákat. 2 fejet vékony karikára vágunk, a másik  fejet fokhagymanyomón áttörjük
  2. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a karikára vágott fokhagymákat, kevergetve 1-2 percig pirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg.
  3. Felöntjük a zöldséglével, sózzuk, borsozzuk, 10 percig főzzük.
  4. Rúdmixerrel pürésítjük. A végén a tejszínt simára keverjük a liszttel.
  5. A levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, homogénre keverjük, majd a leveshez adjuk.
  6. Forralásig főzzük, beletesszük az áttört fokhagymát és a vajat. Pirítóssal kínáljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 81 219
elküldve: 25
receptkönyvben: 757
elkészítve: 57/76
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymakrémleves, krémleves fokhagymával, tejszínes fokhagymakrémleves

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katiecica
Katiecica Sat, 2018-09-08 12:13

A legfinomabb fokhagymakrémleves a Nosalty-n. Évek óta eme recept alapján készítem.
Nem tudom, miért nem köszöntem meg eddig!
Köszönöm Mercedes!

matheviki
matheviki Wed, 2015-03-04 15:16

Jaj, de hülye vagyok!! Most látom, hogy a végén kell belekeverni... :)

matheviki
matheviki Wed, 2015-03-04 15:14

Hova kell a 25 gr vaj????? Szeretném holnap megcsinálni, de nem látom, mikor kell felhasználni????
Segítség!!!!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 16:25

Annyira hálás vagyok ezért a receptért! Az éttermi társaikkal ugyanez a tapasztalatom, és legutóbb annyira hígat kaptam, hogy 4 kanál után feladtam. A párom pedig áradozott róla, hogy neki mennyire ízlett. Na, ha majd a tiedet megfőzöm neki, megváltozik a véleménye! :)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2015-03-08 18:17

Szia!
Remélem azóta már el is készítetted.
Hát az éttermi levesek amúgy is ......
Jó házi levesnél nincs is jobb :)
Üdv:Mercedes

Kata58
Kata58 Fri, 2012-11-02 14:59

Akárhogy okoskodom, itt tulajdonképpen 3 fej fokhagymáról van szó ugye?

Eda29
Eda / Eda29 Sat, 2012-09-29 13:09

Nagyon finom volt, a kollégák a nyitott ablakba ültek mellőlem :) Most már biztos: VÁMPÍROK :) Köszi a receptet. :))

Doroti13
Doroti / Doroti13 Fri, 2012-07-27 14:15

Elkészítettem tegnap és csak annyit változtattam, hogy reszeltem bele egy kis szerecsendiót is! Nagyon Finom lett! :) Köszönöm a receptet! :)

fesusne57
Fézsike / fesusne57 Mon, 2012-03-12 20:18

Kedves Mercedes ! Én is kifogom probálni csak azt nem tudom kinézni a képen , hogy az a zőld az petrezselyem és illik hozzá vagy csak diszités ? Üdv Erzsike13

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2012-03-12 21:03

Kedves Erzsike!Igen,petrezselyemmel diszitettem,de a fokhagyma izével is nagyon harmonizál.Valamikor bele is főzöm az apritott petrezselymet.Üdv:Mercedes

fesusne57
Fézsike / fesusne57 Tue, 2012-03-13 16:19

Kedves Mercedes ! Elkészitettem a levest , nagyon finom lett. Én kockára vágott főtt tolyással gazdagitottam és mindenkinek izlett. Ez szerintem sokszor lessz az étlapon nálunk . Üdv Erzsike.

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2012-03-14 14:40

Elkeszult: egyszeru, gyors, fincsi - mi kell ennel tobb? :) A jovoben is allando "vendeg" lesz az etlapon az tuti.
Koszi a receptet!

kitike
Kitike / kitike Mon, 2012-03-12 13:53

Nekem is hasonló a kedvenc receptem! Ez is kipróbálás-gyanús :) NAGYON fontos, hogy bajuszos legyen a fokhagyma, kínait NNEEEE vegyünk meg soha! (A kínai "fokhagymák" alját géppel vágják, azért nincs bajusz -és íze se sok.)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2012-09-12 21:55

Nem csak azért rossz a kinai,mert sokkal gyengébb,mint a magyar,hanem konkrétan nálam ha kinai fokhagymából készült ételt eszem,felpuffadok.Borzalmas,és mire rájöttem,,,,

250
fokhagyma 3 fej
finomliszt 2 evőkanál
vaj 25 g
olívaolaj 2 ek
zöldség alaplé 1 l
főzőtejszín 2 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint