Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves francia módra

Fokhagymakrémleves francia módra
Fokhagymakrémleves francia módra
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül, és finom leves.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a vizet a zúzott fokhagymával, az ételízesítővel, a fehérborssal és a sóval feltesszük főzni.
  2. Amíg felforr, szétválasztjuk a tojásokat, és az olvasztott vajban elkeverjük a lisztet.
  3. A liszthez esetleg egy csepp vizet adunk (folyékony állaga legyen), így nem lesz csomós a leves, és behabarjuk vele.
  4. Amíg újra felforr, addig a tojássárgáját kikeverjük a borecettel. A levest lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojássárgáját.
  5. Mikor a leves már sűrűsödik, újból levesszük a tűzről, és belecsurgatjuk a tojásfehérjét úgy, hogy közben folyamatosan keverjük. Még egyet forralunk rajta, és forrón pirított zsemlekockával tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 144
össznézettség: 117 820
elküldve: 5
receptkönyvben: 235
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymakrémleves, krémleves fokhagymából, borecetes-fokhagymás krémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bireszty
bireszty Mon, 2014-03-03 10:27

Tényleg nagyon finom lett, mintha csak étteremben rendeltem volna. Gyorsan készen lett és nagy sikere volt!
Köszi a receptet! :)

Szlami
Szlami Sun, 2013-04-14 18:39

Isteni lett.:)
Vendéglőben szoktam mindig fokhagyma krémlevest enni, mivel ott sosem rontják el, és nagyon régóta keresgéltem azt az ízt, és most sikerült!:)

Köszi a receptet!

236
fokhagyma 8 gerezd
tej 9 dl
víz 9 dl
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fehér bors 1 késhegynyi
finomliszt 5 dkg
vaj 5 dkg
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 4 db
fehérborecet 2 ek