Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves leveskockával

Fokhagymakrémleves leveskockával
Fokhagymakrémleves leveskockával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szeretnéd megítélni, hogy milyen konyhája van egy étteremnek, akkor kérj fokhagymakrémlevest. Nagyon egyszerű étel, mégis jó fokmérő. Párom fanatikus fokhagymakrémleveses, szóval nem volt mese, meg kellett tanulni. Ezzel az egyszerű recepttel senki nem fog szégyent vallani.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A krutonhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, óvatosan, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz a leves.
  2. Rádobjuk a 2 ek lisztet, kicsit pirítjuk, majd felengedjük a tejjel. Amikor egyneművé válik a leves, akkor beledobjuk a leveskockát, majd borsozzuk. Közepes lángon főzzük néhány percig, majd amíg a krutont készítjük, állni hagyjuk.
  3. A krutonhoz kockára vágunk néhány toastkenyérszeletet, és száraz serpenyőben kicsit megfonnyasztjuk, pirítjuk őket.
  4. A krémleves azonnal is fogyasztható, de finomabb pár óra múlva, legjobb pedig másnap. :)
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 130
össznézettség: 222 486
elküldve: 20
receptkönyvben: 770
elkészítve: 79/100
Facebookon megjelent: -

szakács

Belvedere

Mióta szakács: 2011.10.02.
23 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejes fokhagymakrémleves, fokhagymakrémleves krutonnal

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judush
Judush Tue, 2015-02-24 20:41

Életem első levese, mindenki imádta! Köszi ezt a remek receptet! :)

silvery
silvery Sun, 2014-09-14 15:14

Kipróbáltam pár fokhagymakrémlevest, amik alapjában véve jók voltak, de mégsem az igazi, de ez..... Istenkirály :) Köszi a receptet :)

királylány 92
királylány 92 Thu, 2014-07-03 21:32

Alapból két adagot készítettem, mert már régóta rágva van a fülem, hogy legyen végre ez is. :) Kicsit kevesebb vajat tettem bele és több fokhagymát, pici megjegyzés érkezett, hogy lehetne kicsit sűrűbb.
Ja, és sajtos pirítóssal fogyasztottuk végül.
Összességében nagyon finom volt, és nagyon meg voltunk vele elégedve. :)

JoeYi
JoeYi Tue, 2013-12-03 22:00

10/10-es recept. A barátnőm és én is imádtam

Katiecica
Katiecica Tue, 2013-09-24 13:54

A legfinomabb fokhagymakrémleves, amit valaha ettem. Mióta rátaláltam, már többször elkészítettem.
Sőt a héten is fogok főzni, de egy nappal előtte, mert ha pihen egy éjszakát, még finomabb :)
Köszi Belvedere, hogy megosztottad velünk :)

Zsurzsi
Zsurzsi Tue, 2013-02-05 13:50

Szia,most készítettem el életem első fokhagymakrémlevesét.Ez egyszerűen szuper lett,köszi!!

ÁgicaT
ÁgicaT Sat, 2013-01-05 11:19

Már másodszor készítem el a család nagy örömére - egyszerűségénél csak a nagyszerű íze jobb! :)

Tankaranka
Tankaranka / Tankaranka Mon, 2012-12-10 15:30

Tejes-édes mellékíze van. Miért? Talán magasabb zsírtartalmú tejet kellett volna választanom? Ráadásul a színe nem lett olyan, mint a tiédnek, kiült a tetejére a leveskocka néhány összetevője. Javíthatok rajta valahogyan, vagy jobb lesz estére?

Belvedere
Belvedere / Belvedere Mon, 2012-12-10 15:52

Tejes-édes??? Huhh, megfogtál. Talán a te szájízednek alul fűszerezett lehet, erre gondolok. Én 3,5%-os tejet használok, ami ettől "hígabb", az nekem hasmenést okoz. (sorry a profánságért) Kiült leveskocka elemek.....őőőőő..... Nos, lehetséges, hogy nem "kékcsibéset", vagy a nagy "knorrkurenciáját" használtad? Esetleg főzz fel egy kis lisztet tejjel, majd forrald együtt egy kicsit. Bár ettől még tejesebb íze lesz.... szóval csempészned kellene még egy kis fokhagymát bele.

Tankaranka
Tankaranka / Tankaranka Mon, 2012-12-10 16:02

1,5%-os tejet használtam, lehet, hogy ezért ült ki a leveskocka "zsírja" a tetejére (az említett márkák egyikét használtam), és lehet, hogy ettől tűnik olyan édesnek (eleve jóval több fokhagymával indítottam :) ). Akkor rákoncentrálok a zsíros tejre! Köszönöm a válaszod! :)

Frubaba
Frubaba Thu, 2012-10-04 19:27

Ez a recept FANTASZTIKUS! Most lett kész és alig bírtuk abbahagyni, mi lesz még holnap???.... :D Ajánlott egyből a dupla adagot készíteni!! ;)

browniebarbie
browniebarbie Wed, 2012-07-11 00:52

Most végre rászántam magam. Én már kóstoltam, Isteni finom! Biztos vagyok benne, hogy a család is meg fog veszni érte! Köszönöm a receptet! :)

lukigro
lukigro / lukigro Sun, 2012-01-08 12:55

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet ! Megcsináltam ebédre és a családnak nagyon ízlett !!! Azt hiszem többször beiktatom a menübe :)

Eliza84
Eliza84 Wed, 2011-11-23 12:38

Egyszerű recept, de nagyszerű! Köszönöm, hogy megosztottad!:)

412
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
tej 1 l
vaj 10 dkg
leveskocka 1 db
fehér bors 1 csipet
toast kenyér 4 szelet