Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves Nusitól

Fokhagymakrémleves Nusitól
Fokhagymakrémleves Nusitól
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család nagy kedvence a fokhagymakrémleves. Gyakran készítem, főleg ünnepi apropóból, mert ez mindig tuti siker. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bárkinek, bármilyen apropóból! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, 3 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük, sűrű rántás készítünk belőle. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, és közepes lángon összepirítjuk. (Vigyázzunk, nehogy odaégjen!)
  2. Az alaplével felöntjük a fokhagymás keveréket, majorannával, kakukkfűvel, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  3. Miután elkezd forrni, hozzáadjuk a krémsajttal előzőleg kikevert tejszínt. Ha esetleg nem találjuk elég sűrűnek, a krémsajtos tejszínhez lehet még egy kis lisztet keverni.
  4. Közepesen sűrű levest főzünk belőle, tálaláskor levesgyönggyel, pirított zsemlekockával, esetleg reszelt sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 11 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusika

Mióta szakács: 2013.01.22.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes fokhagymakrémleves, fokhagymakrémleves levesgyönggyel, krémsajtos fokhagymakrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rcskvm
rcskvm Thu, 2015-01-15 22:21

Hát ez brutáljó lett! Annyi változtatással, hogy 10 dkg vaj pont elég volt (még így is híg lett a rántás) és egy liter alaplevet öntöttünk bele... (és a fokhagyma mennyisége 2 fej lett:) Ez lett most nálunk a Nr. 1. :-) Köszi a receptet!!!!

680
vaj 15 dkg
finomliszt 3 evőkanál
fokhagyma 8 gerezd
alaplé 5 dl
tömlős krémsajt 10 dkg
majoranna 2 kk
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 500 ml
levesgyöngy 10 dkg