Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymakrémleves tésztakalappal

Fokhagymakrémleves tésztakalappal
Fokhagymakrémleves tésztakalappal
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nehezen viselem ezt a hirtelen berobbant télies, szomorkás időt. Úgy gondoltam, szükségünk van egy kis lélekmelegítő finomságra. Erre a különlegesen ízletes és laktató levesre esett most a választásom, amit 2 recept összeollózásából készítek. Garantáltan felmelegít mindenkit, legyen akármilyen hideg is az idő!
Forrás:
Limara Péksége és Stahl magazin különszám Recept & Rejtvény 2011/2

hozzávalók / 2 adag

A leveshez

A tésztakalaphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítünk 2 db kb. 11 cm átmérőjű, hőálló leveses tálkát.
  2. A vajon kis lángon megpároljuk a vöröshagymát (ne piruljon!), majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Rövid ideig pároljuk együtt, majd megszórjuk a liszttel, és kb. 1 percig kevergetjük.
  3. Felöntjük a vízzel, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. (Vigyázzunk, könnyen kifut!)
  4. Fedővel letakarva kb. 15 percig főzzük kis lángon, a végén belekeverjük a sajtot is.
  5. A leveles tésztát 3 mm vékony téglalapra nyújtjuk. Az egyik felén elhintjük a petrezselymet, aztán ezt a részt betakarjuk a sima tésztával, és nyújtunk rajta egyet. Az így kapott töltött tésztából kiszúrunk 2 db 12,5 cm átmérőjű kalapot. A maradék tésztából tetszés szerinti formákat szúrunk ki.
  6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
  7. Botmixerrel simára turmixoljuk a levest, majd ízesítjük a barna cukorral, a citromlével és a szerecsendióval.
  8. Elosztjuk a leveses tálkákban az összeturmixolt levest, majd a petrezselymes korongokkal befedjük a tálkákat, és a tésztát a széleken óvatosan ráhajtogatjuk-ráhúzogatjuk a tálkákra.
  9. A leveseket rátesszük a tepsire, körérendezzük a maradék tésztából kiszúrt formákat, és 15-20 percre betesszük az előmelegített sütőbe.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 503
elküldve: 3
receptkönyvben: 110
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

Fokhagymakrémleves petrezselymes tésztakalappal, pikáns fokhagymakrémleves, fűszeres krémleves leveles tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2012-12-02 07:39

Kedves Mignon! Csatlakozom a nyalcsorgatokhoz....főképpen, hogy vacsi elott vagyok es nagyon szeretem a fokhagymat :) mentettem, köszönöm, üdv, Torma :)

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-11-06 14:26

Szia Adrien!
Köszönöm kedves soraidat! :)
Képzeld, eddig én is tésztakalap nélkül készítettem, mert nekem sem volt megfelelő tálkám... :(
Ha ennyire szereted az ilyen típusú leveseket, akkor készítsd el nyugodtan tésztakalap nélkül, nagyon finom úgy is. Friss sajtos pirítóst lehet bele tunkolni, az helyettesíti a petrezselymes tésztát. Isteni!
Remélem kipróbálod!
Szép napot neked, üdvözöllek:
Mignon

Édrien
Édrien Thu, 2012-11-08 23:09

Szia Mignon!
Mindenképpen elkészítem! Csak hát az a kalapka... :)

Édrien
Édrien Tue, 2012-11-06 10:18

Kedves Mignon!

Mennyire szeretem a krémleveseket!!! Rajongok a hagyma-, fokhagyma krémlevesekért!
Régóta szemezek a tésztakalapokkal... Csak a megfelelő hőálló edények hiánya tart vissza. Ezekre még várni kell, de ha veszek... No akkor már nincs megállás!!!
Köszönöm a receptet, az ismételt nyálcsorgatást!!!

Adrien

1225
fokhagyma 1 fej
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 1 dl
víz 8.5 dl
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 1 csipet
citromlé 1 kk
szerecsendió 1 késhegynyi
leveles tészta 50 dkg
petrezselyem 1 csokor