Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymaleves Glaser konyhájából

Fokhagymaleves Glaser konyhájából
Fokhagymaleves Glaser konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levest ízesíthetjük pár csepp Worcester szósszal is. Kb. 200-250 ml zöldséglevest helyettesíthetünk száraz fehérborral. Tálaljuk pirított barna kenyérrel, de megszórhatjuk croutonnal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
  2. A vajat az olajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, és további 2-3 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a levessel, simára keverjük, felfőzzük, kb. 20 percig főzzük, majd hozzákeverjük a crème fraîchet, és további 10 percet főzzük.
  4. Sóval és borssal fűszerezzük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymakrémleves, fokhagymakrémleves crème fraîche-vel, krémleves fokhagymából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

365
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 fej
vaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
zöldség alaplé 1.5 l
crème fraîche 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint